Sie müssen Cookies in ihrem Browser aktivieren um diese Website/Applikation in vollem Umfang benutzen zu können.
Sie verwenden einen veralteten Browser mit möglichen Sicherheitsschwachstellen und können nicht alle Funktionen dieser Webseite nutzen.
Hier erfahren Sie, wie einfach Sie Ihren Browser aktualisieren können
+36 / 23 / 504 - 845
MŰSZAKI TÁMOGATÁS -849
EDI TANÁCSADÁS -847

Hírek

25.06.2019

SLOVNAFT - EDI

A Slovnaft profitál az EDI előnyeiből

A Slovnaft-tal való együttműködés története 2015-re nyúlik vissza, amikor a Csehországban működő Lukoil benzinkutak hálózatát átvette a MOL-csoport.

„Kezdetben az EDI rendszer csak a számlakezelésre szolgált. Az EDITEL biztosította a számla és az elektronikus aláírás ellenőrzés (validation) értékelésére szolgáló szoftveres mechanizmust. Ezek alapvető matematikai számításokon alapulnak, amelyekkel például ellenőrizhető, hogy a számla összértéke megegyezik-e a számlán szereplő tételek összegével. Ezáltal elkerülhetők a hibák az SAP vállalatirányítási rendszerbe való bevitel előtt”- mondta Štefan Sádovský, az EDITEL SK s.r.o ügyvezető igazgatója.

A SLOVNAFT és a MOL CZ közötti együttműködés következő lépése egy olyan modul megvalósítása volt, amely lehetővé teszi a megrendelések elektronikus úton történő elküldését a partnerek számára. Ez már teljes egészében működik, egy naptári hónapban a Slovnaft mintegy 11 000 számlát és 6 700 megrendelést cserélt partnereivel.

Az EDI bevezetése az szállítólevelek (DESADV) tekintetében különös előnyökkel járt a Slovnaft-nál. Egy szállítólevél akár 300 árucikket is tartalmazhat, amelyeket a töltőállomások személyzete korábban manuálisan ellenőrzött és vitt fel a vállalatirányítási rendszerbe.

A projekt fő célja az volt, hogy a szállítólevél (DESADV) kezelési modul implementálása megvalósuljon és lehetőség legyen elektronikus átvételi értesítést (RECADV) küldeni a beszállítók számára. Ez a megoldás képes lesz összehasonlítani az átvételi értesítést a kapcsolódó szállítólevéllel, és ezt követően kiállítani a számlát. Ezen túlmenően az EDITEL digitális archiválás szolgáltatásának köszönhetően a Slovnaft egy egyedi megoldásban képes nyomon követni az egész ügyletet.

EDITEL Partnerhálózat