Sie müssen Cookies in ihrem Browser aktivieren um diese Website/Applikation in vollem Umfang benutzen zu können.
Sie verwenden einen veralteten Browser mit möglichen Sicherheitsschwachstellen und können nicht alle Funktionen dieser Webseite nutzen.
Hier erfahren Sie, wie einfach Sie Ihren Browser aktualisieren können
+36 / 23 / 504 - 845
MŰSZAKI TÁMOGATÁS -849
EDI TANÁCSADÁS -847

Mi az EDI?

EDI – Innováció hagyománnyal összekötve

Az elektronikus adatcsere (Electronic Data Interchange - EDI) már 30 éve gondoskodik az ellátási lánc folyamatainak optimalizálásáról. A technológia folyamatosan fejlődik és ez a folyamat továbbra is tart. Ma már az EDI az alapja az innovációt követő vállalatoknak, így megvalósulhat az üzleti folyamatok hatékony és hosszútávú optimalizációja vállalatot, ágazatot és országokat átívelően.

Mit jelent az EDI?

Elektronikus adatcserén struktúrált üzleti adatok (megrendelés, szállítólevél, számla, stb.) automatikus átvitelét értjük vállalati számítógépes rendszerek között. Az EDI tematikusan az eCommerce és az eBusiness területébe tartozik. Az EDI legfontosabb ismertetőjegye az adatcsere integrációja, amely révén a folyamat nélkülöz mindennemű manuális beavatkozást, jelentős előnyökhöz juttatva ezzel a felhasználót. Az EDI alkalmazható a gyártó és kereskedő közötti rendelési információk cseréjére, csak úgy, mint a számlázás területén. Ebben az esetben az elektronikus számlák valós időben kerülnek feladásra, azonnal ellenőrizhetők és feldolgozhatók.

Ezen kívül további üzleti folyamatok esetén is alkalmas az EDI használata, mint például a törzsadatok kezelése, szállítási megbízás kiküldése a szállító felé, árukkal kapcsolatos dokumentumok kiállítása, vagy a fizetési megbízások teljesítése.

Annak érdekében, hogy a különböző ágazatban és országban tevékenykedő kisebb és nagyobb vállalatok közötti adatcsere megvalósuljon, függetlenül az alkalmazott adattípustól és a rendelkezésre álló kommunikációs csatornától, a standard üzenettípusok használata nagy szerepet játszik. Ide tartoznak például a GS1 EANCOM® ill. UN/EDIFACT adatformátumok, emellett identifikációs szabványok, mint például a GLN, GTIN, SSCC, stb.

Alap szállítási lánc folyamat
Alap szállítási lánc folyamat

EDITEL Partnerhálózat