+ 36 / 23 / 504 – 845
MŰSZAKI TÁMOGATÁS -849
EDI TANÁCSADÁS -847
Ajánlatkérés

A Slovnaft profitál az EDI előnyeiből

Slovnaft-tal való együttműködés története 2015-re nyúlik vissza, amikor a Csehországban működő Lukoil benzinkutak hálózatát átvette a MOL-csoport.

„Kezdetben az EDI rendszer csak a számlakezelésre szolgált. Az EDITEL biztosította a számla és az elektronikus aláírás ellenőrzés (validation) értékelésére szolgáló szoftveres mechanizmust. Ezek alapvető matematikai számításokon alapulnak, amelyekkel például ellenőrizhető, hogy a számla összértéke megegyezik-e a számlán szereplő tételek összegével. Ezáltal elkerülhetők a hibák az SAP vállalatirányítási rendszerbe való bevitel előtt”- mondta Štefan Sádovský, az EDITEL SK s.r.o ügyvezető igazgatója.

A SLOVNAFT és a MOL CZ közötti együttműködés következő lépése egy olyan modul megvalósítása volt, amely lehetővé teszi a megrendelések elektronikus úton történő elküldését a partnerek számára. Ez már teljes egészében működik, egy naptári hónapban a Slovnaft mintegy 11 000 számlát és 6 700 megrendelést cserélt partnereivel.

Az EDI bevezetése az szállítólevelek (DESADV) tekintetében különös előnyökkel járt a Slovnaft-nál. Egy szállítólevél akár 300 árucikket is tartalmazhat, amelyeket a töltőállomások személyzete korábban manuálisan ellenőrzött és vitt fel a vállalatirányítási rendszerbe.

A projekt fő célja az volt, hogy a szállítólevél (DESADV) kezelési modul implementálása megvalósuljon és lehetőség legyen elektronikus átvételi értesítést (RECADV) küldeni a beszállítók számára. Ez a megoldás képes lesz összehasonlítani az átvételi értesítést a kapcsolódó szállítólevéllel, és ezt követően kiállítani a számlát. Ezen túlmenően az EDITEL digitális archiválás szolgáltatásának köszönhetően a Slovnaft egy egyedi megoldásban képes nyomon követni az egész ügyletet.

Symbolic image copyright Fotolia Adobe Stock

Kérjük, aktiválja a cookie-kat a böngésző beállításaiban, hogy a weboldal teljes tartalmát el tudja érni.
Jelenleg elavult böngészőt használ, mely biztonsági hiányosságokhoz és csökkentett felhasználói élményhez vezethet.
Hogyan frissítheti egyszerűen böngészőjét.