+ 36 / 23 / 504 – 845
MŰSZAKI TÁMOGATÁS -849
EDI TANÁCSADÁS -847
Ajánlatkérés

Sodexo

EDI megoldások a Sodexo-nál - az egészségügyben is

EDI Kommunikáció: átlátható és automatizált áruforgalom

A Sodexo csak Ausztriában 3.800 fővel naponta 400.000 ügyfelet lát el szolgáltatásaival, melyhez számtalan beszerzési folyamat összehangolása szükséges a háttérben. A rendelési folyamatok optimalizálására a Sodexo Ausztria az étkeztetés területén már 2010 óta elektronikus adatcserét (röviden EDI) alkalmaz. Azóta árubeszerzésének már 90%-a, 35 beszállítóval és 38 leányvállalatánál automatizált formában zajlik. Ez elsősorban hatalmas idő- és költségmegtakarításhoz vezetett az addigi manuálisan bevitt és papíralapon kezelt rendelésekhez képest. A Sodexo Ausztria 2014 közepén lezárult sikeres átállása után a cég Németországban is az EDITEL szolgáltatásainak igénybevétele mellett döntött, ahol azóta már 400 Sodexo leányvállalatnál működik elektronikus árubeszerzés. A cég jövőbeni tervei között svájci kirendeltségének bevonása is szerepel, továbbá szeretné üzleti folyamatait az épületmenedzsment területén is az EDI segítségével optimalizálni.

Az osztrák sikerek után, nagyon örülünk, hogy Németországban is az EDITEL-lel dolgozhatunk együtt. Így nem csak gördülékenyebbé tudjuk tenni a rendelési folyamatainkat, de nemzetközi szinten is össze tudjuk őket hangolni. A továbbiakban a svájci leányvállalatunk átállását is tervezzük. Susanne Sperlich, a Sodexo D|A|CH régiójának beszerzési igazgatója.

Hatékony árubeszerzés az EDI-vel

A Sodexonál az árubeszerzés alapját az egységes termékadatok cseréje adja, amit az elektronikusan elérhető árkatalógus (PRICAT) tesz lehetővé, mely a manuális termék adatbevitelt váltotta fel. A termékadatváltozások, árváltozások és kivezetések automatikusan és valós időben frissülnek a rendszerben. Ezen felül a PRICAT a HORECA szektorban nélkülözhetetlen termékadatokat is tartalmazza, mint például az egyes termékekre jellemző allergén anyagokat és tápértékeke. Ezzel a Sodexo folyamatosan ellenőrizheti elkészített ételei allergén összetevőit, és adott esetben könnyen helyettesítheti is azokat más alapanyagokkal, mely jelentősen megnövelheti az ügyfél elégedettséget. A termékadatok (PRICAT), a megrendelések (ORDERS) és a szállítói levelek (DESADV) cseréje az EDITEL eXite® EDI platformján megy végbe. Ez az árubeszerzés teljes folyamatában megnöveli az adatminőséget és az átláthatóságot, és egyidejűleg csökkenti a befektetett idő- és munkaerő-ráfordítást is. Következő lépésként a Sodexo számlázásának elektronizálását tűzte ki céljául.

Új utak az épület menedzsmentben

Az árubeszerzést támogató klasszikus EDI üzentek bevezetése mellett, a Sodexo az épület menedzsmentben kialakított folyamatait is szeretné az EDI által digitalizálni és optimalizálni. Az EDI-vel lehetősége van például a tisztítógépek, –szerek, és –berendezések teljes kínálatának nyomon követésére, valamint a hozzájuk tartozó képek, illetve a tisztítószerekre vonatkozó figyelemfelhívó és tájékoztató anyagok digitális cseréje és központi tárolása is. Ezeknek az adatoknak az áltáthatósága nélkülözhetetlen, a termékek helyese alkalmazásához, illetve, a munkahelyi balesetek és károkozások megelőzéséhez.

Az épület menedzsereknek többé nem kell manuálisan feldolgozniuk a szállítóleveleket és a számlákat, ami jelentősen csökkenti az adatbeviteli és könyvelési hibák lehetőségét a teljes cégen belül. Susanne Sperlich, a Sodexo D|A|CH régiójának beszerzési igazgatója.

EDI nyújtotta előnyök a Sodexonál

  • Kapcsolódás a Rewe EDI hálózatához
  • Hatékony és erőforrástakarékos folyamatok
  • Új szállítók egyszerű bekapcsolása
  • Fenntarthatóság

A vállalat

A Sodexo Csoport 16.700 főt foglalkoztat a DIAICH régióban, akik naponta több, mint 430.000 ügyfelet szolgálnak ki több, mint 1.900 különböző iparágban. A Sodexo profilja cégek, hivatalok, iskolák, óvodák, kórházak és idősotthonok számára biztosított helyszíni ellátások, béren kívüli juttatások és jutalmak, valamint személyes és otthoni szolgáltatások körére is kiterjed. A Sodexo portai, biztonságőri, karbantartási, takarítási és étkeztetési szolgálattal, épület menedzsmenttel, valamint ételutalványok és üzemanyagkártyák biztosításával járul hozzá ügyfelei üzleti működéseinek megkönnyítéséhez.

Symbolic image copyright Sodexo
Logo copyright Sodexo

Kérjük, aktiválja a cookie-kat a böngésző beállításaiban, hogy a weboldal teljes tartalmát el tudja érni.
Jelenleg elavult böngészőt használ, mely biztonsági hiányosságokhoz és csökkentett felhasználói élményhez vezethet.
Hogyan frissítheti egyszerűen böngészőjét.