Sie müssen Cookies in ihrem Browser aktivieren um diese Website/Applikation in vollem Umfang benutzen zu können.
Sie verwenden einen veralteten Browser mit möglichen Sicherheitsschwachstellen und können nicht alle Funktionen dieser Webseite nutzen.
Hier erfahren Sie, wie einfach Sie Ihren Browser aktualisieren können
+36 / 23 / 504 - 845
MŰSZAKI TÁMOGATÁS -849
EDI TANÁCSADÁS -847

PepsiCo

EDITEL PDF e-számla: egységes megoldás minden partner számára

A PepsiCo már évek óta az elektronikus adatcsere (EDI) segítségével kommunikál legfontosabb üzleti partnereivel. Ez magába foglalja az e-számlákat is, melyeket a cég korábban szinte kizárólag csak nagykereskedőinek állított ki. A PepsiCo-nak azonban számos olyan üzleti partnere is van, akik nem használnak EDI-t. Itt az üzleti kommunikáció még más csatornákon zajlik, ami sok plusz munkát igényel, és sok hibalehetőséget is magában hordoz. Ezért a következő cél a cég elektronikus kommunikációjában, egy olyan megoldás kialakítása lett, mellyel egyszerűen lehet elektronikus számlákat kisebb üzleti partnerek részére is küldeni.

Az egyik legnagyobb kihívást az e-számlákra vonatkozó eltérő cseh és magyar jogi előírások jelentették. Elsősorban Magyarországon kellett egy egyedülálló megoldást kialakítanunk, mert ott 2016. január 1-je óta az e-számlázási szoftvernek az adóellenőrzéshez szükséges előírásoknak is meg kell felelnie, és a számlákat az előírt XML formátumban is képesnek kell lennie előállítani.

A megoldás - PDF e-számla

Az EDITEL PDF e-számla megoldása bizonyult a legjobb megoldásnak a PepsiCo számára. A rendszer a számlázási adatokat a PepsiCo ERP rendszeréből nyeri ki - például SAP IDoc formában - melyeket aztán személyre szabható PDF számlázási dokumentummá alakít át, és elektronikusan juttat el az ügyfeleknek. Emellett a PDF e-számlák könnyen igazíthatóak a mindenkor törvényi előírások követelményeihez is, bármelyik országról legyen is szó.

A célunk egy olyan e-számlázási megoldás kialakítása volt, mely kis üzleti partnereink részéről semmilyen technikai infrastruktúra bevezetését nem igényli, és ami egységesen kezeli az e-számlákra vonatkozó országonként eltérő formai és jogi követelményeket. A PDF e-számla tökéletes megoldásnak bizonyult számunkra, az EDITEL pedig egy magasan kvalifikált partnernek a bevezetésében.

Milan Peremsky Solution Delivery Lead

Az eredmény

A PDF e-számla lehetővé teszi a PepsiCo számára, hogy minden üzleti partnerének egységesen állíthasson ki e-számlákat, legyen az kicsi, vagy nagy. A PDF alapú számlák az EDITEL eXite® platformján jutnak el a feladótól a címzettig. Ez a folyamat nem igényel plusz ráfordítást az ügyfelek, illetve a számla fogadói részéről. A PepsiCo számára ez a megoldás jelentős megtakarításokhoz vezet, munkaerő, idő és a pénz tekintetében is, mert felváltja a papír alapú számlákat, csökkenti a hibalehetőségeket és a teljes számlázási folyamatot felgyorsítja.

A számlák az EDITEL auditált archívumában kerülnek tárolásra, ahol bármikor, igény szerint elérhetőek. Ezenkívül a PDF e-számlák további számos kiegészítő szolgáltatás, mint például időbélyegző, emlékeztetők, vagy speciális elemző programok igénybe vételét is lehetővé teszik, melyek még hatékonyabbá tehetik a számlázási folyamatot.

PepsiCo

A vállalat

A Pepsico Csehország Ltd. a PepsiCo Inc. leányvállalata. A cég a cseh piacon termel és forgalmaz olyan alkoholmentes üdítőmárkákat, mint a Pepsi, a Miranda, a 7up, a Mountain Dew, a Rockstar, az Evervess, a Schwip Schwap és 2000 óta már TOMA termékeket is. A burgonyachips márka Lay’s szintén a PepsiCo termékkínálatának része.

Az EDI projektről röviden

 • EDITEL szolgáltatások a PepsiCo-nál
  • EDI Kommunikáció az eXite®-on keresztül
   • Rendelés (ORDERS)
   • Szállítólevél (DESADV)
   • Számla (INVOIC)
   • Nuygtázó üzenteket (APERAK, AUTACK, COMDIS, CONTRL)
  • EDI Integráció
  • PDF e-számla és Digitális Archiválás
 • EDI nyújtotta előnyök a PepsiCo-nál
  • A törvényi előírások teljes mértékű betartása
  • Nincsenek technikai követelmények a kis partnrek számára
  • Egyszerű, e-mail alapú számlázás
  • Idő- és energiamegtakarítás
  • A számlázási folyamat felgyorsulása
  • Egységes megoldás minden partner számára

EDITEL Partnerhálózat