+ 36 / 23 / 504 – 845
MŰSZAKI TÁMOGATÁS -849
EDI TANÁCSADÁS -847
Ajánlatkérés

A METRO mindent szemmel tart

Metro EDI adatfeldolgozás a megfelelő árukínálat fenntartása érdekében

A METRO Ausztria – aki már a 90-es évek elejétől kezdve az EDI technológia felhasználója – a terület egyik úttörőjének számít Ausztriában. A METRO számára elsősorban a nagy termékkínálat és az ebből fakadó nagy számú beszállító jelenti a legnagyobb feladatot a rendelések és szállítási tranzakciók összehangolása és ellenőrzése során. Egy részeltes, mágis áttekinthető kimutatás a mindenkori folyamatban lévő EDI tranzakciókról szintén komoly kihívásnak tűnt. A METRO Ausztria végül az év elején úgy döntött, hogy az eXite® EDI platformról származó adatokat az EDITEL Business Monitoring megoldásával dolgozza fel, ami a rendeléseket és szállítási igazolásokat nyomonkövethetően és egyszerűen foglalja össze.

Nagyon fontos szempont volt számunkra, hogy midig aktuális kimutatást kapjunk a partnereinkkel folytatott EDI folymatainkról. A legfontosabb az volt, hogy azonnal ellenőrizni tudjuk, hogy minden rendelésünkhöz beérkezett-e a megfelelő szállítási igazolás, és időben meg is érkezett a szállítmány. Florian Thoma, Supply Chain Planning Manager, Metro Ausztria

A METRO a fenti kérdésekre az EDITEL rendszeres riportjaiból kaphat választ, mely pontosan összhasonlítja a rendeléseket a hozzájuk tartozó szállításokkal. A hiányzó, vagy későn beérkező szállítmányok így minden beszerzési ciklusban azonnal kiszűrhetőek. Ezen kívül a Business Monitoring megoldás a többi EDI tranzakció átláthatóságát is lehetővé teszi az erre kialakított online lekérdezésekkel.

Az EDITEL EDI Business Monitoring megoldásával a készletezési folyamataink minőségét is növelni tudtuk. Így pontosan meg tudjuk állapítani az optimalizálási lehetőségeinket és azt követően az adott partnerünkkel azt az EDI technológia segítségével ki is tudjuk aknázni. Florian Thoma

Az EDITEL Business Monitoring megoldás kiterjesztése az elektronikus számlákra, illetve még részletesebb kimutatások készítése (például a mellékletek helyszetének összevetése) olyan további lehetőségeket kínál, melyek üzletei partnertől függően bármikor hozzádhatók az eredeti szolgáltatáshoz.

Röviden

  • A Business Monitoring az METRO számára nagyobb átláthatóságot biztosít a rendelési és szállítási folyamatokban
  • A folyamtban lévő EDI tranzakciók mindig aktális áttekintése
  • A rendszeres kimutatásoknak köszönhetően az eltérések azonnal kiszűrhetőek
  • A készletezési folyamatok minőségének növekedése
  • Az optimalizálási lehetőségek egyértelmű kimutatása

METRO Ausztria

A METRO Csoport Nagykereskedés és Élelmiszer Szakértő Co. 1.900 teljes állású mukatársat és több, mint 100 gyakornokot foglalkoztat 12 osztrák nagykereskedésében, melyeknek összes eladási felülete megközelíti a 139.000 négyzetmétert. A METRO számára a nagy választék az egyik legfontosabb szempont – ezért a körülbelül 48.000 élelmiszerpari és egyéb terméket kínál üzletei polcain. A METRO Ausztriában több, mint 500.000 vásárló bizalmát nyerte el az elmúlt 45 évben. Az önkiszolgáló nagykereskedés összesen 25 országban közel750 üzlettel van jelen.

Symbolic image copyright METRO
Logo copyright METRO

Kérjük, aktiválja a cookie-kat a böngésző beállításaiban, hogy a weboldal teljes tartalmát el tudja érni.
Jelenleg elavult böngészőt használ, mely biztonsági hiányosságokhoz és csökkentett felhasználói élményhez vezethet.
Hogyan frissítheti egyszerűen böngészőjét.