+ 36 / 23 / 504 – 845
MŰSZAKI TÁMOGATÁS -849
EDI TANÁCSADÁS -847
Ajánlatkérés

Elektronikus adatcsere a Penny Market-nél

Penny Market árufeltöltés, az elektronikus adatcsere egyszerűbben történik a megrendelés

Egyszerűbb rendelések az elektronikus adatcsere segítségével

A nemzetközi stratégiának köszönhetően a REWE International AG célja a Rewe kereskedelmi vállalatok (BILLA, BILLA PLUS, PENNY MARKET, BIPA) ellátási láncának EDI-n keresztüli harmonizációja. A szükséges technológiai infrastruktúrát a REWE koordinálja a KKE régióra vonatkozóan az ausztriai központból. A jelenlegi EDI projekt kihívása a magyar Penny Market leányvállalatának csatlakoztatása volt a REWE EDI hálózathoz, megfelelve a regionális kívánalmaknak és specifikációknak, így például a jogszabályoknak is.

Jelentősen javult az ellátási lánc folyamatainak minősége és a szállítóinkkal folytatott együttműködés is. Továbbá fontos eredmény volt a Rewe International AG bécsi EDI központjához történő problémamentes csatlakozás. Az EDITEL EDI szakértői az EDI bevezetésének minden lépésében támogattak minket és üzleti partnereinket. – mondta el Norbert Bures IT vezetője.

A megoldás

Annak érdekében, hogy a bevezetés problémamentes és egyszerű legyen a Penny az EDITEL eXite® megoldását választotta, amely már több mint 20 éve sikeresen működik a Rewe International AG-nél. Segítségével a Penny Hungary nem csak a Rewe rendszeréhez, hanem az összes üzleti partnerhez egyetlen platformon keresztül tud csatlakozni. Első lépésként a Penny Market bevezette az elektronikus rendelési folyamatot (ORDERS). A projekt második fázisában került sor a feladási értesítés (DESADV) majd a számlák (INVOIC) bevezetésére.

Az eredmény

Az EDITEL megoldásainek köszönhetően a Penny Hungary egyszerűen kapcsolódott a REWE International AG központosított EDI infrastruktúrájához. A Penny ezen felül részesedik az automatizált ellátási lánc előnyeiből, amely elősegíti a szállítókkal való együttműködést.

Továbbá számos belső folyamat, így a környezettudatosság is jelentősen fejlődött. Az érintett részlegek – a könyvelés, beszerzés és logisztika – egytől egyig nagyobb hatékonyságról és fenntarthatóságról számoltak be, köszönhetően az erőforrástakarékos munkamegosztásnak, valamint a papírfelhasználás csökkentésének.

Az EDI kapcsolatnak köszönhetően a Penny Market megtette a következő lépést a versenyképes magyar kiskereskedelmi piachoz való alkalmazkodáshoz, és úgy pozicionálta magát, mint technológiailag fejlett, innovatív vállalat.

EDI nyújtotta előnyök a Penny Marketnél

  • Megbízható és aktuális termékadatok
  • Az élelmiszeradatok automatikus cseréje
  • Központi adatkezelés
  • További, akár nemzetközi üzleti partnerek egyszerű bevonása
  • Az üzleti partnerek támogatása és tanácsadás az EDITEL-től az átállás előtt, alatt és után
  • Az eXite® EDI platform alkalmazása egyéni igényekre szabva

A Penny Market Kft.

A Penny Market Kft. – amely 1996 óta van jelen Magyarországon – a német REWE csoport része, amely 20 európai országban mintegy 15 000 üzletet működtet, és közel 330 000 embert foglalkoztat. A PENNY Magyarországon 227 üzlettel van jelen, és közel 4700 munkavállalót foglalkoztat.

Symbolic image copyright Penny Market Kft.
Logo copyright Penny Market Kft.

Kérjük, aktiválja a cookie-kat a böngésző beállításaiban, hogy a weboldal teljes tartalmát el tudja érni.
Jelenleg elavult böngészőt használ, mely biztonsági hiányosságokhoz és csökkentett felhasználói élményhez vezethet.
Hogyan frissítheti egyszerűen böngészőjét.