+ 36 / 23 / 504 – 845
MŰSZAKI TÁMOGATÁS -849
EDI TANÁCSADÁS -847

Penny Market

Penny Market árufeltöltés

Elektronikus rendelések az EDITEL eXite® megoldásával

A nemzetközi stratégiának köszönhetően a REWE International AG célja a Rewe kereskedelmi vállalatok (BILLA, MERKUR, PENNY MARKET, BIPA) ellátási láncának EDI-n keresztüli harmonizációja. A szükséges technológiai infrastruktúrát a REWE koordinálja a KKE régióra vonatkozóan az ausztriai központból. A jelenlegi EDI projekt kihívása a magyar Penny Market leányvállalatának csatlakoztatása volt a REWE EDI hálózathoz, megfelelve a regionális kívánalmaknak és specifikációknak, így például a jogszabályoknak is.

Jelentősen javult az ellátási lánc folyamatainak minősége és a szállítóinkkal folytatott együttműködés is. Továbbá fontos eredmény volt a Rewe International AG bécsi EDI központjához történő problémamentes csatlakozás. Az EDITEL EDI szakértői az EDI bevezetésének minden lépésében támogattak minket és üzleti partnereinket. Penny Market IT az eXite®-ról.

A megoldás

Annak érdekében, hogy a bevezetés problémamentes és egyszerű legyen a Penny az EDITEL eXite® Business Integration Network-jét választotta, amely már több mint 20 éve sikeresen működik a Rewe International AG nél. Az eXite®-tal a Penny Hungary nem csak a Rewe rendszeréhez csatlakozik, hanem az összes üzleti partnerhez mindössze egy kapcsolat használatával. Első lépésként a Penny Market bevezette az elektronikus rendelési folyamatot (ORDERS). Ezt követően került sorra az elektronikus feladási értesítés (DESADV) és a számlák (INVOIC) alkalmazása a projekt második részeként.

Az eredmény

Köszönhetően az eXite®-nak a Penny Hungary egyszerűen kapcsolódott a REWE International AG központosított EDI infrastruktúrájához. A Penny ezen felül részesedik az automatizált ellátási lánc előnyeiből, és javította a szállítókkal való együttműködést.

Továbbá számos belső folyamat és a környezettudatosság is jelentősen fejlődött. Az érintett részlegek, mint a könyvelés, beszerzés és logisztika egytől egyig nagyobb hatékonyságról és fenntarthatóságról számoltak be, köszönhetően az erőforrástakarékos munkamegosztásnak, valamint a papírfelhasználás csökkentésének. Az eXite® kapcsolatnak köszönhetően a Penny Market megtette a következő lépést a versenyképes magyar kiskereskedelmi piachoz való alkalmazkodáshoz, és úgy pozicionálta magát, mint egy technológiailag fejlett, innovatív vállalat.

EDI nyújtotta előnyök a Penny Marketnél

  • Megbízható és aktuális termékadatok
  • Az élelmiszeradatok automatikus cseréje
  • Központi adatkezelés
  • További, akár nemzetközi üzleti partnerek egyszerű bevonása
  • Az üzleti partnerek támogatása és tanácsadás az EDITEL-től az átállás előtt, alatt és után
  • Az eXite® EDI platform alkalmazása az épületmenedzsment egyéni igényeire szabva

A vállalat

A Penny Market Kft. – amely 1996 óta van jelen Magyarországon – az egyik vezető élelmiszer-diszkont üzletlánc jelenleg 191 üzlettel. A nemzetközi piacon működő REWE Csoport leányvállalata Európában 7 országban van jelen több mint 3000 üzlettel.

Kérjük, aktiválja a cookie-kat a böngésző beállításaiban, hogy a weboldal teljes tartalmát el tudja érni.
Jelenleg elavult böngészőt használ, mely biztonsági hiányosságokhoz és csökkentett felhasználói élményhez vezethet.
Hogyan frissítheti egyszerűen böngészőjét.