+ 36 / 23 / 504 – 845
MŰSZAKI TÁMOGATÁS -849
EDI TANÁCSADÁS -847
Ajánlatkérés

EDI2PDF: a DESADV új utakon

A Coca-Cola-nál a szállítóleveleket a szállítás előtt megkapja (EDI2PDF)

EDI2PDF a Coca-Cola HBC Ausztria-nál

“Szeretnénk a szállító leveleket még a szállítás előtt vagy a lehető leghamarabb megkapni.” a Dióhéjban ez a Coca-Cola HBC Ausztria ügyfeleinek az egyik legnagyobb igénye, egy GfK-féle felmérés szerint. Sabine Puwein, aki akkoriban a Coca-Cola HBC Ausztria felelős projektmenedzsere volt, azért kezdeményezte ezt a projektet, mert, ahogy fogalmaz: “az üzleti partnereink és ügyfeleink igényei kiemelten fontosak számunkra”.

A PDF-alapú szállítólevél tesztelése

A tényleges folyamatot a Coca-Cola-nál az EDI partnere, az EDITEL prezentációja az e-számlákról indította el. “Miért nem küldjük el a szállító leveleket PDF dokumentumként?”, kérdezte Sabine Puwein, és ennyi elég is volt a projekt megszületéséhez. A feladat végrehajtásával az EDITEL-t bízták meg, és az első kliens már június elején PDF-formátumban kapta kézhez a szállító levelet a tesztfázis alatt. EDI2PDF, vagyis a PDF-fájlok egy egyszerű e-mailen keresztül érhetők el, egy link segítségével. A folyamatot fokozatosan terjesztik ki a Coca-Cola további ügyfeleire is. “Ügyfeleinket nagyon érdekli ez a szolgáltatás” – mondta Sabine Puwein, aki jelenleg proaktív módon kínálja ezt a szolgáltatást minden ügyfélnek.

Mindenki jól jár

Ez egy óriási plusz, különösen azoknak a nyugati tartományokban működő ügyfeleknek, amelyekhez a teherautók gyakran napokig is utaznak. Így még az áru megérkezése előtt láthatják, ha egy-egy termék nem állt rendelkezésre, illetve azokat a termékeket, amelyek helytelenül kerültek a megrendelésbe. Így ezek az ügyfelek sokkal gyorsabban reagálhatnak ezekre a jelenségekre, mint eddig. Ez a Coca-Cola számára is egy kényelmes és zökkenőmentes megoldás, mivel minden adat továbbra is EDIFACT formátumban kerül ki a vállalattól, úgy, hogy az összes többi EDI partner is használhatja őket. Az EDITEL ezeket az adatokat alakítja át PDF formátumba, és küldi el az ügyfeleknek.

Sikeres együttműködés

„A Coca-Cola-nak küldött heti jelentés lehetővé teszi számukra, hogy egy pillantással átlássuk, mely ügyfelek nem vették még át szállító leveleinket.” Sabine Puwein aktívan kéri ezeknek az ügyfeleknek a visszajelzést. “Végtére is arra törekszünk, hogy folyamatosan javítsuk szolgáltatásainkat” – mondta. Puwein számára sok éves EDI partnerük, az EDITEL kiválasztása a projekt megvalósításához nyilvánvaló volt. “Ha valami újba vág bele, fontos, hogy legyen egy olyan partnere, aki tudja, mit akar. Az EDITEL beszél a nyelvünkön, és az együttműködésünk mindig nagyon kielégítő volt – magyarázta. Ez a projekt egy jó példa az EDI hatékonyságára, a teljesen integrált megoldásokon túl is”.

A Coca Cola HBC Group

A Coca Cola HBC Ausztria a svájci székhelyű Coca Cola Hellenic Bottling Company AG leányvállalata. A Coca-Cola Társaság, a világ egyik vezető palackozó üzeme, kétmilliárdos forgalmat bonyolít 28 ország termelési és elosztó központjaiban és több mint 585 millió fogyasztó igényeit elégíti ki évente világszerte.

Kérjük, aktiválja a cookie-kat a böngésző beállításaiban, hogy a weboldal teljes tartalmát el tudja érni.
Jelenleg elavult böngészőt használ, mely biztonsági hiányosságokhoz és csökkentett felhasználói élményhez vezethet.
Hogyan frissítheti egyszerűen böngészőjét.