+ 36 / 23 / 504 – 845
MŰSZAKI TÁMOGATÁS -849
EDI TANÁCSADÁS -847
Ajánlatkérés

EDI2PDF: a DESADV új utakon

A Coca-Cola-nál a szállítóleveleket a szállítás előtt megkapja (EDI2PDF)

EDI2PDF a Coca-Cola HBC Ausztria-nál

“Szeretnénk a szállító leveleket még a szállítás előtt vagy a lehető leghamarabb megkapni.” a Dióhéjban ez a Coca-Cola HBC Ausztria ügyfeleinek az egyik legnagyobb igénye, egy GfK-féle felmérés szerint. Sabine Puwein, aki akkoriban a Coca-Cola HBC Ausztria felelős projektmenedzsere volt, azért kezdeményezte ezt a projektet, mert, ahogy fogalmaz: “az üzleti partnereink és ügyfeleink igényei kiemelten fontosak számunkra”.

A PDF-alapú szállítólevél tesztelése

A tényleges folyamatot a Coca-Cola-nál az EDI partnere, az EDITEL prezentációja az e-számlákról indította el. “Miért nem küldjük el a szállító leveleket PDF dokumentumként?”, kérdezte Sabine Puwein, és ennyi elég is volt a projekt megszületéséhez. A feladat végrehajtásával az EDITEL-t bízták meg, és az első kliens már június elején PDF-formátumban kapta kézhez a szállító levelet a tesztfázis alatt. EDI2PDF, vagyis a PDF-fájlok egy egyszerű e-mailen keresztül érhetők el, egy link segítségével. A folyamatot fokozatosan terjesztik ki a Coca-Cola további ügyfeleire is. “Ügyfeleinket nagyon érdekli ez a szolgáltatás” – mondta Sabine Puwein, aki jelenleg proaktív módon kínálja ezt a szolgáltatást minden ügyfélnek.

Mindenki jól jár

Ez egy óriási plusz, különösen azoknak a nyugati tartományokban működő ügyfeleknek, amelyekhez a teherautók gyakran napokig is utaznak. Így még az áru megérkezése előtt láthatják, ha egy-egy termék nem állt rendelkezésre, illetve azokat a termékeket, amelyek helytelenül kerültek a megrendelésbe. Így ezek az ügyfelek sokkal gyorsabban reagálhatnak ezekre a jelenségekre, mint eddig. Ez a Coca-Cola számára is egy kényelmes és zökkenőmentes megoldás, mivel minden adat továbbra is EDIFACT formátumban kerül ki a vállalattól, úgy, hogy az összes többi EDI partner is használhatja őket. Az EDITEL ezeket az adatokat alakítja át PDF formátumba, és küldi el az ügyfeleknek.

Sikeres együttműködés

„A Coca-Cola-nak küldött heti jelentés lehetővé teszi számukra, hogy egy pillantással átlássuk, mely ügyfelek nem vették még át szállító leveleinket.” Sabine Puwein aktívan kéri ezeknek az ügyfeleknek a visszajelzést. “Végtére is arra törekszünk, hogy folyamatosan javítsuk szolgáltatásainkat” – mondta. Puwein számára sok éves EDI partnerük, az EDITEL kiválasztása a projekt megvalósításához nyilvánvaló volt. “Ha valami újba vág bele, fontos, hogy legyen egy olyan partnere, aki tudja, mit akar. Az EDITEL beszél a nyelvünkön, és az együttműködésünk mindig nagyon kielégítő volt – magyarázta. Ez a projekt egy jó példa az EDI hatékonyságára, a teljesen integrált megoldásokon túl is”.

A Coca Cola HBC Group

A Coca Cola HBC Ausztria a svájci székhelyű Coca Cola Hellenic Bottling Company AG leányvállalata. A Coca-Cola Társaság, a világ egyik vezető palackozó üzeme, kétmilliárdos forgalmat bonyolít 28 ország termelési és elosztó központjaiban és több mint 585 millió fogyasztó igényeit elégíti ki évente világszerte.

Symbolic image copyright Coca Cola HBC Ausztria
Logo copyright Coca Cola HBC Ausztria

Kérjük, aktiválja a cookie-kat a böngésző beállításaiban, hogy a weboldal teljes tartalmát el tudja érni.
Jelenleg elavult böngészőt használ, mely biztonsági hiányosságokhoz és csökkentett felhasználói élményhez vezethet.
Hogyan frissítheti egyszerűen böngészőjét.