+ 36 / 23 / 504 – 845
MŰSZAKI TÁMOGATÁS -849
EDI TANÁCSADÁS -847
Ajánlatkérés

EDI a húsiparban

Friss hús és friss adatok

Kevés olyan iparág van, ahol a frissesség és a minőség akkora szerepet játszik, mint a húsiparban. A termékek rövid szavatossági ideje miatt az áru rendelésének és szállításának gyakorisága jóval nagyobb, mint más termékek esetében. A gyors és főleg hiba nélküli megrendelési és szállítái folyamatok elengedhetetlenek és a nyomon követhetőség is egyre nagyobb szerepet játszik az iparágban – mind a kereskedők, mind a vásárlók szeretnének egyre pontosabb képet kapni a termékek előállításának útjáról. A termékinformációknak a szállítmány leírásában is meg kell jelenniük, ahol minden termékkel kapcsolatos adat, mint például a termék eredete, az állat tartásának, táplálásának, illetve levágásának jellemzői is szerepel.

De mégis hogy lehet ezeket az adatokat gyorsan, biztonságosan és hibamentesen továbbítani? Ebben az esetben az elektronikus adatcsere, röviden EDI, használata jelenti a döntő előnyt.

Wiesbauer - EDI a húsiparbanAz adatok automatizált formában, hiba nélkül és valós időben kerülnek átadásra a szállítók és a kerekedők között, a szállítmány leírása esetében páldául az elektronikus szállítási levél (DESADV) formájában. Az EDI használata a teljes beszerzési lánc minőségét megnöveli, különösen nem egységáruk szállítása esetén. Ezeken az előnyökön túl még rengeteg egyéb lehetőség rejlik a hazai húsiparban az EDI számára. Az beszállítók esetében korábban sokszor hianyzott a digitális infrastruktúra, hogy a kereskedőláncokhoz elektronikus formában juttassák el a temékiformációkat: „Ezen a területen nagy változások mennek végbe, és ma már sok úttörő vállalattal találkozhatunk“ – mondta Klaus Schaffer, az EDITEL Business Development és Projektmenedzsere. Az egyik első úttörő az iparágban a bécsi Wiesbauer kolbászüzem volt, ahol az EDI nem csak a beszerzési láncban, hanem már az azt megelőző folyamatokban is hozzájárul az átláthatósághoz.

“Azért váltottunk már évekkel ezelőtt az EDI-ra, mert nagyban segít nekünk abban, hogy a megrendeléseket (ORDERS) egyszerűbben és hatékonyabban dolgozzuk fel, mint korábban”. Ljuban Magdelinic, a Wiesbauer informatikai vezetője.

Az adatok következetes digitalizálásában Klaus Schaffer is nagy potenciált lát: „Az EDI használatával egyrészről jelentősen lecsökkenthetjük az adminisztrációs terheket, ezzel egyidőben pedig nő a kimenő és a bejövő dokumentumok adatainak minősége.“

Röviden

  • Megfelel a frissesség és a rövid eltarthatóság követelményeinek
  • Az EDI segít az adatok egyszerűbb és hatékonyabb feldolgozásában
  • Nyomon követhtőség és értékteremtési lánc átláthatóságából adódóan
  • A megrendelési és szállítási adatok hiba mentes cseréje
  • A leggyakoribb EDI üzenetek: ORDERS (megrendelés) és DESADV (elektornikus szállítási levél)
  • Magasabb adatminőség

Symbolic image copyright Wiesbauer
Logo copyright Wiesbauer

Kérjük, aktiválja a cookie-kat a böngésző beállításaiban, hogy a weboldal teljes tartalmát el tudja érni.
Jelenleg elavult böngészőt használ, mely biztonsági hiányosságokhoz és csökkentett felhasználói élményhez vezethet.
Hogyan frissítheti egyszerűen böngészőjét.