+ 36 / 23 / 504 – 845
MŰSZAKI TÁMOGATÁS -849
EDI TANÁCSADÁS -847
Ajánlatkérés

EDI bevezetése a MANDO Corporation-nél

EDI kommunikáció a MANDO-nál, az autóalkatrész gyártó lengyel leányvállalatánál

EDI kommunikáció bevezetése

A MANDO Corporation Poland egy koreai autóipari vállalat lengyel leányvállalata, amely autóalkatrészeket gyárt világszerte. 2020 óta sikeresen használja az EDISON SA által nyújtott EDI kommunikációs szolgáltatásokat.

2020-ban az egyik ügyfele kezdeményezésére a Mando Corporation Poland megkezdte az EDISON SA-val való együttműködést az EDI kommunikáció bevezetése kapcsán. A kezdeti tevékenységek az integráció, azaz az úgynevezett fejlesztői köztes szoftver és a WMS/ERP konfiguráció elindítása körül forogtak.

A következő lépés a folyamatok beállítása és az EDI üzenetek bevezetése volt. Az alábbi öt üzenetet választották ki: DELFOR (rendelés előrejelzés), DELJIT (szállítási ütemezés), ORDERS (vásárlási rendelés), DESADV (szállítási tanács), és az egyik legnépszerűbb EDI üzenet, azaz a INVOIC (számla). A további lépések az IT- és logisztikai alkalmazottak betanítását, valamint a konfigurációt és a teszteket foglalták magukban.

Folyamatoptimalizálás és automatizálás

Az EDI-kommunikáció bevezetésével elért legfontosabb fejlesztések mindenekelőtt a manuális munkavégzésből eredő költséges hibák csökkentése, valamint a küldemények kezeléséhez szükséges idő csökkentése volt. A bevezetéssel megszűnt a kézi adatbevitel, ami lehetővé tette a rendelkezésre álló emberi erőforrások hatékonyabb felhasználását.

Az EDI bevezetésével kapcsolatos további pozitív hatás, amelyeket a Mando Corporation Poland különösen értékelt, az ügyfél-elégedettség azonnali növekedése volt. Az EDI kommunikáció lehetővé tette a korábban manuálisan végrehajtott folyamatok egyszerűsítését, vagy akár teljes automatizálását.

További előnyök

A Mando Corporation Poland azonnal jelentős anyagi és időbeli megtakarítást ért el. Például a Mando-ban a rendelések átlagos havi száma 329. Az EDI bevezetése előtt egy rendelés átlagos kiszolgálásához szükséges idő körülbelül 30 perc volt, EDI-vel ez mindössze 2 perc. Mindez azt jelenti, hogy havonta 11 órát foglalkoznak a megrendelések feldolgozásával, szemben a korábbi 165 órával.

Összegezve a következő előnyöket sikerült elérni:

  • gyártási folyamat optimalizálása,
  • költségcsökkentés,
  • szállítási és rendelési feldolgozási idő csökkentése,
  • hibakockázat kiküszöbölése,
  • reklamációs költségek csökkenése,
  • vevői és beszállítói igények kielégítése,
  • adatfeldolgozás garanciája
  • nagyobb biztonság.

Végül – további hozzáadott előnyként – jelentősen nőtt a munkavállalók elégedettsége is.

About Mando Corporation

A Korean Mando Corporation a világ egyik vezető autóalkatrész-gyártója. Az idő múlásával a cég jelentősen bővítette termékpalettáját: a fékrendszerektől és kormányrendszerektől a felfüggesztésekig és támasztórendszerekig. Az üzemeltetési oldalon a Mando-nak 20 gyártóüzeme van szerte a világon, 16 kutatási és fejlesztési részlege, hét értékesítési irodája és hét terméktesztközpontja.

A Mando főbb ügyfelei Koreában a Hyundai, a GM Korea, a Renault Samsung, a Kia Motors és a SsangYong. Koreán kívül a következő autógyártókkal működnek együtt: Citroen, FUSO, Renault, Fiat, Honda, BMW, Suzuki, Peugeot, Volkswagen és Ford. A Mando Corporation Poland lengyelországi fiókja 2011. május 24-én jött létre Wałbrzychban. Fő termékei a felfüggesztések, féknyergek és kormányművek. A Mando Corporation Poland főként európai és ázsiai országokban működik.

Symbolic image copyright iStockphoto, photo credit gilaxia

Kérjük, aktiválja a cookie-kat a böngésző beállításaiban, hogy a weboldal teljes tartalmát el tudja érni.
Jelenleg elavult böngészőt használ, mely biztonsági hiányosságokhoz és csökkentett felhasználói élményhez vezethet.
Hogyan frissítheti egyszerűen böngészőjét.