+ 36 / 23 / 504 – 845
MŰSZAKI TÁMOGATÁS -849
EDI TANÁCSADÁS -847
Ajánlatkérés

Az elektronikus adatcsere jövőbeli trendjei

Az EDI jövője - vezető trendek at elektronikus adatcsere területén - virtuális hálózat

Jelenleg több trend is mutatkozik a jövőre nézve

Már több mint 20 000 vállalat csatlakozott az eXite EDI szolgáltatáshoz. A széleskörű elfogadás oka nemcsak a magas megbízhatóság, hanem a folyamatosan zajló fejlesztés is, amely a jövőbeli trendek alakulásában is közrejátszik.

1. Vezető trend az elektronikus adatcsere területén: az automatizáció

Az évente több mint 400 millió tranzakció világosan mutatja: az eXite EDI szolgáltatás hosszú távon is tökéletesen megfelelő, miközben a felhasználási lehetőségek folyamatosan bővülnek. Az egyik tendencia például a kiterjesztett ellátási lánc minden résztvevőjének növekvő részvétele annak érdekében, hogy biztosítsák az adatok folyamatosan magas minőségét a termelési és az ellátási láncban, amelyből minden fél profitál. A megrendelések elektronikus fogadásától kezdve a fennálló követelések számlázásáig az összes érintett üzleti partner Order2Cash folyamatát az EDI teljeskörűen digitalizálja. A manuális feladatvégzés, és az abból adódó hibák teljesen kiiktathatók, vagy abszolút minimumra csökkenthetők. Az integrált webes EDI portálok számos lehetőséget kínálnak a kkv-k számára is.

2. A törzsadatok hibamentessége

Az üzleti partnerek közötti automatizált törzsadatok összehasonlítása szintén egyre fontosabbá válik – ez a sikeres és hibamentes adatcsere elengedhetetlen feltétele. Szerencsére ez a GDSN által tanúsított GS1 Sync globális adatszinkronizáció segítségével egyszerűen megvalósítható. A cikkekkel kapcsolatos összes információ (megnevezés, súly stb.) elérhetővé válhat minden kereskedelmi partner számára. Nyilvánvaló, hogy a termékek származási helye és a nyomon követhetőség a jövőben még nagyobb szerepet fognak játszani. Digitális segítség nélkül pedig nagyon nehéz megvalósítani őket.

3. Állami szektor mint vezető trend

Végül, de nem utolsósorban, az állami szektor a mozgatórugó az előrehaladott digitalizálás mögött is. Ez nem csak azt a kötelező elektronikus számlázást jelenti, amely cégek szállítmányokat és szolgáltatásokat nyújtanak a hatóságoknak. Az eXite hosszú ideje számos kapcsolatot kínál az osztrák állami hatóságokkal és szervezetekkel, és ezek száma folyamatosan növekszik. Az európai gyógyszergyártók az EDITEL adatközpontján keresztül akár az amerikai FDA-hoz is csatlakozhatnak. Európában hasonló megfontolások vonatkoznak az egészségügyi rendszer ilyen irányú digitalizálására.

Összefoglaló

Ezeknek a speciális kapcsolatoknak a jelentősége mind a kommunikációs út, mind az adatformátum szempontjából növekedni fog. Ennek oka, hogy egyre több vállalat igénye, hogy egyetlen adatcsere-összeköttetéssel érje el ügyfeleit és partnereit a magán-, illetve állami szektorból. Az EDITEL már régóta figyelembe veszi ezt, és ennek megfelelően teljes körű EDI-szolgáltatást kínál.

A folyamatos fejlődés elengedhetetlen a mai világban. Ez magában foglalja az új technológiák mindennapi használatra való alkalmasságának tesztelését. Ilyen például az EDITEL Austria részvétele a “Logisztikai Blokklánc Kezdeményezés“-ben együttműködve az EY, LKW Walter, DB Schenker, WU Vienna, BVL és GS1 Austria vállalatokkal.

Symbolic image copyright iStockphoto, photo credit Tzido

Kérjük, aktiválja a cookie-kat a böngésző beállításaiban, hogy a weboldal teljes tartalmát el tudja érni.
Jelenleg elavult böngészőt használ, mely biztonsági hiányosságokhoz és csökkentett felhasználói élményhez vezethet.
Hogyan frissítheti egyszerűen böngészőjét.