+ 36 / 23 / 504 – 845
MŰSZAKI TÁMOGATÁS -849
EDI TANÁCSADÁS -847
Ajánlatkérés

Az EDI még soha nem volt ilyen színes

Színes ceruzák, színes EDI, Herlitz

EDI a Herlitz Hungária Kft.-nél

A Herlitz márka életteli, színes és követi az aktuális trendeket. Az elmúlt 100 évben a mindenki számára elérhető, megbízható iskolai és irodai termékei világszerte ismert és kedvelt papír-írószer márkává tették. Sikerének titka többek között abban rejlik, hogy elsőként kombinálta a funkcionális termékeket trendi motívumokkal. Mára a Herlitz széles papír-írószer termékválasztékot kínál divatos megjelenéssel – és nem csak a termékei haladnak a korral.

Előremutató értékek

Nem hiába a szerepel az innováció a vállalat legfontosabb értékei között. A Herlitz Hungária Kft. évek óta használt elektronikus adatcsere (EDI) szolgáltatást, amikor úgy döntöttek, hogy ezt a megoldást magasabb szintre emelik.

A projekt apropóját egy ERP rendszer váltás adta, amellyel egyidejűleg szerettek volna web service kommunikációval egybekötött EDI rendelést és számlázást, valamint PKI számlaküldést megvalósítani. Mindezt a biztonságos, hitelesített, mégis egyszerű adatátvitel érdekében. „Mivel már korábban kialakított folyamatokkal rendelkeztünk, ezért az elsődleges szempont az volt, hogy az EDI funkciót ezekhez igazodva alakítsuk ki.” – árulta el Gráf Mihály, a Herlitz Hungária Kft. IT Managere.

Kihívások és megoldások

A közös project 2019 decemberében kezdődött és 2020 márciusában sikeresen lezárult. A Herlitz azért döntött az éppen az eXite bevezetése mellett, mert olyan termékre volt szükségük, ami jól tud alkalmazkodni az új ERP rendszerük technológiai lehetőségeihez, ezáltal ki tudták használni a web service kommunikáció adta lehetőségeket.

Az eXite egy olyan, széleskörű megoldást biztosító platform, amely az EDI kommunikációtól, az EDI integráción, e-számlán, digitális archiváláson, business monitoringon át egészen a Web EDI-ig számos üzleti folyamatot képes lefedni.

„A legnagyobb technikai kihívást az jelentette, hogy az ERP bevezetéssel egy időben valósuljon meg a web service kommunikációval kialakított EDI/PKI funkció is, hogy azt már a rendszer induláskor használatba vehessük.” – tette hozzá Gráf Mihály. – „Az EDITEL-t a magas szintű és rugalmas ügyfélkiszolgálás miatt választottuk. Szerencsére a két vállalat a projekt kezdetététől kifejezetten olajozottan tudott együttműködni, ennek köszönhetően sikerült tartanunk a szűk határidőket.”

Az EDI kommunikáció tehát megvalósult a Herlitz 4 korábbi EDI partnerével. Március óta ezen a csatornán fogadják tőlük a megrendeléseket, majd továbbítják feléjük az e-számlákat. A jövő, különösen 2021 még hozhat meglepetéseket. Az viszont biztos, hogy az elektronikus adatcsere ilyen szintű megvalósításának köszönhetően a Herlitz felkészülten néz szembe az újabb kihívásokkal.

A HERLITZ HUNGÁRIA KFT.-RŐL

Herlitz-Logo

 

A Herlitz Hungária Kft. papír-írószer nagykereskedelemmel foglalkozik. A budapesti, közel 1,5 milliárd forint éves árbevétellel rendelkező vállalat elsősorban belföldre, és kizárólag viszonteladók részére értékesít. A német gyökerekkel rendelkező Herlitz magas minőségű termékeivel méltán került a legnépszerűbb márkák közé Magyarországon is.

Symbolic image copyright iStockphoto, photo credit grafxart8888
Logo copyright Herlitz

Kérjük, aktiválja a cookie-kat a böngésző beállításaiban, hogy a weboldal teljes tartalmát el tudja érni.
Jelenleg elavult böngészőt használ, mely biztonsági hiányosságokhoz és csökkentett felhasználói élményhez vezethet.
Hogyan frissítheti egyszerűen böngészőjét.