+ 36 / 23 / 504 – 845
MŰSZAKI TÁMOGATÁS -849
EDI TANÁCSADÁS -847
Ajánlatkérés

Az activeIT és az EDITEL együttműködése

Az activeIT és EDITEl együttműködése előnyöket nyújt a kiskereskedelemben: ezt szimbolizálják a gyümölcsök és zöldségek a képen

Az adatközpont, ami összeköti a gyümölcs- és zöldségtermelőket a kiskereskedőkkel

A activeIT személyre szabott árumenedzsment-rendszerekre specializálódott az élelmiszergyártók számára. A vezető elektronikus adatcsere szolgáltatóval, az EDITEL-lel kötött stratégiai partnersége révén az élelmiszergyártók gyakorlatilag az összes nagy kereskedelmi lánccal – mint például a SPAR – kapcsolatban állnak. Az EDITEL több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a kiskereskedelem területén, az eXite® platform segítségével pedig zavartalan digitális kommunikációt garantál az ellátási láncban.

A gyümölcs- és zöldségfélék esetében a fogyasztók igényesebbek, mint valaha. Az árunak friss szedésűnek/szüretelésűnek kell lenni, és emellett természetesen jó formá­júnak és hibátlannak. Magától ér­tetődő az is, hogy a teljes termékskálának mindig elegendő mennyiségben kell rendelkezésre állnia. Pontosan ezek a fogyasztói követelmények teszik a zöldség és gyümölcs szektort gyorsan változóvá és az árubeszerzést bonyolulttá.

A központi raktárak gyümölccsel, zöldséggel, konzervekkel és egyéb termékekkel való ellátása során a gyártók folyamatosan küldenek megrendeléseket, szállítóleveleket vagy számlákat a kiskereskedőknek – és fordítva.

Egyszerű adatfeldolgozás automatizált adatcsere segítségével

„Az EDI ügyfeleink számára egyszerű és gyors fizetési folyamatokat tesz lehetővé, mivel a szállítólevelek és számlák automatikusan kerülnek a rendszerünkbe” – árulte el Marko Klein, az ActiveIT ügyvezető igazgatója. – Minimalizálja az élelmiszer-előállítók és az alkalmazottak manuális hibaforrásait, így értékes időt takaríthat meg.”

Gerd Marlovits, az EDITEL ügyvezető igazgatója is hangsúlyozta, hogy az együttműködés minden fél számára előnyös: „Az activeIT élelmiszergyártók számára testre szabott árukezelési rendszerei és az EDITEL sok éves kiskereskedelmi know-how-ja tökéletesen kiegészítik egymást, és valódi hozzáadott értéket kínálnak ügyfeleinknek”. Nemzetközileg használt iparági szabványokat (lásd: EDIFACT) is alkalmaznak.

Megoldás rendelésmódosításokhoz és helyettesítő tételekhez

A rendelésmódosítások általában komoly kihívást jelentenek a kiskereskedelemben. Az üzletek nagyon gyakran változtat­ják megrendeléseiket, továbbá gyakori az úgynevezett helyettesítő tételek szállítása is, ha az eredetileg megrendelt áru nem áll rendelkezésre. Például, ha a szőlő már nincs a műanyag tálcában, akkor azokat kartondobozban szállítják. Az EDITEL és az activeIT erre is talált megoldást, ennek eredményeként a polcok mindig elegendő készlettel rendelkeznek, és a vásárlók továbbra is széles választékra számíthatnak.

Az ipar egyéb sajátosságai, mint pl. a csomagolás méretében való változtatások szintén nem jelentenek gondot. „A megrendelőlapok és a szállítólevelek közötti eltéréseket következetesen fel tudjuk térképezni, így ebben az esetben is lehetséges az automatizált összehasonlítás. Ez vonatkozik a rendelésmódosításokra és a helyettseítő tételekre is” – magyarázza Marlovits.

Szorosabb együttműködés a jövőben

Hamarosan más élelmiszergyártók is profitálhatnak az activeIT és az EDITEL együttműködéséből, ahogy Marlovits fogalmazott: „Egy másik céggel az előkészítés szakaszába léptünk, másokkal pedig tárgyalásokat folytatunk. Nemzetközi irányultságunknak köszönhetően a közép-kelet-európai régióban tudjuk támogatni a cégeket.”

Gerd Marlovits EDITEL Austria

Gerd Marlovits
CEO EDITEL Austria © Editel/Nadja Nemetz

Marko Klein ActiveIT

Marko Klein
CEO activeIT © activeIT

Kérjük, aktiválja a cookie-kat a böngésző beállításaiban, hogy a weboldal teljes tartalmát el tudja érni.
Jelenleg elavult böngészőt használ, mely biztonsági hiányosságokhoz és csökkentett felhasználói élményhez vezethet.
Hogyan frissítheti egyszerűen böngészőjét.