+ 36 / 23 / 504 – 845
MŰSZAKI TÁMOGATÁS -849
EDI TANÁCSADÁS -847
Ajánlatkérés

Az activeIT és az EDITEL együttműködése

Woman shopping in the grocery store

Az adatközpont, ami összeköti a gyümölcs- és zöldségtermelőket a kiskereskedőkkel

A activeIT személyre szabott árumenedzsment-rendszerekre specializálódott az élelmiszergyártók számára. A vezető elektronikus adatcsere szolgáltatóval, az EDITEL-lel kötött stratégiai partnersége révén az élelmiszergyártók gyakorlatilag az összes nagy kereskedelmi lánccal – mint például a SPAR – kapcsolatban állnak. Az EDITEL több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a kiskereskedelem területén, az eXite® platform segítségével pedig zavartalan digitális kommunikációt garantál az ellátási láncban.

A gyümölcs- és zöldségfélék esetében a fogyasztók igényesebbek, mint valaha. Az árunak friss szedésűnek/szüretelésűnek kell lenni, és emellett természetesen jó formá­júnak és hibátlannak. Magától ér­tetődő az is, hogy a teljes termékskálának mindig elegendő mennyiségben kell rendelkezésre állnia. Pontosan ezek a fogyasztói követelmények teszik a zöldség és gyümölcs szektort gyorsan változóvá és az árubeszerzést bonyolulttá.

A központi raktárak gyümölccsel, zöldséggel, konzervekkel és egyéb termékekkel való ellátása során a gyártók folyamatosan küldenek megrendeléseket, szállítóleveleket vagy számlákat a kiskereskedőknek – és fordítva.

Egyszerű adatfeldolgozás automatizált adatcsere segítségével

„Az EDI ügyfeleink számára egyszerű és gyors fizetési folyamatokat tesz lehetővé, mivel a szállítólevelek és számlák automatikusan kerülnek a rendszerünkbe” – árulte el Marko Klein, az ActiveIT ügyvezető igazgatója. – Minimalizálja az élelmiszer-előállítók és az alkalmazottak manuális hibaforrásait, így értékes időt takaríthat meg.”

Gerd Marlovits, az EDITEL ügyvezető igazgatója is hangsúlyozta, hogy az együttműködés minden fél számára előnyös: „Az activeIT élelmiszergyártók számára testre szabott árukezelési rendszerei és az EDITEL sok éves kiskereskedelmi know-how-ja tökéletesen kiegészítik egymást, és valódi hozzáadott értéket kínálnak ügyfeleinknek”. Nemzetközileg használt iparági szabványokat (lásd: EDIFACT) is alkalmaznak.

Megoldás rendelésmódosításokhoz és helyettesítő tételekhez

A rendelésmódosítások általában komoly kihívást jelentenek a kiskereskedelemben. Az üzletek nagyon gyakran változtat­ják megrendeléseiket, továbbá gyakori az úgynevezett helyettesítő tételek szállítása is, ha az eredetileg megrendelt áru nem áll rendelkezésre. Például, ha a szőlő már nincs a műanyag tálcában, akkor azokat kartondobozban szállítják. Az EDITEL és az activeIT erre is talált megoldást, ennek eredményeként a polcok mindig elegendő készlettel rendelkeznek, és a vásárlók továbbra is széles választékra számíthatnak.

Az ipar egyéb sajátosságai, mint pl. a csomagolás méretében való változtatások szintén nem jelentenek gondot. „A megrendelőlapok és a szállítólevelek közötti eltéréseket következetesen fel tudjuk térképezni, így ebben az esetben is lehetséges az automatizált összehasonlítás. Ez vonatkozik a rendelésmódosításokra és a helyettseítő tételekre is” – magyarázza Marlovits.

Szorosabb együttműködés a jövőben

Hamarosan más élelmiszergyártók is profitálhatnak az activeIT és az EDITEL együttműködéséből, ahogy Marlovits fogalmazott: „Egy másik céggel az előkészítés szakaszába léptünk, másokkal pedig tárgyalásokat folytatunk. Nemzetközi irányultságunknak köszönhetően a közép-kelet-európai régióban tudjuk támogatni a cégeket.”

Gerd Marlovits EDITEL Austria

Gerd Marlovits
CEO EDITEL Austria

Marko Klein ActiveIT

Marko Klein
CEO activeIT

Symbolic image copyright iStockphoto, photo credit Vera Petrurina
Portrait photo Gerd Marlovits copyright EDITEL Austria GmbH, photo credit Nadja Nemetz
Portrait photo Marko Klein copyright activeIT

Kérjük, aktiválja a cookie-kat a böngésző beállításaiban, hogy a weboldal teljes tartalmát el tudja érni.
Jelenleg elavult böngészőt használ, mely biztonsági hiányosságokhoz és csökkentett felhasználói élményhez vezethet.
Hogyan frissítheti egyszerűen böngészőjét.