+ 36 / 23 / 504 – 845
MŰSZAKI TÁMOGATÁS -849
EDI TANÁCSADÁS -847
Ajánlatkérés

A TS Tech értékeli az EDITEL EDI szolgáltatásait

automotive-car-seats-production_l

Adatcsere az autóiparban

Alig van még egy olyan iparág, ahol az igénymotivált, automatizált árubeszerzés olyan hatékonyan és magas szinten kell, hogy működjön, mint az autóiparban. A sikeres gyártási folyamat elengedhetetlen feltétele az autóipari beszállítók, logisztikai partnerek és gyártók tökéletesen összehangolt együttműködése. Ez az együttműködés nem csak határokon, hanem „logisztikai nyelveken” átívelően is kell, hogy működjön.

Jó példa erre a japán autóipari beszállító TS Tech, aki százhalombattai gyártelepéről szállít üléseket Németországba, a Volkswagen hétüléses modelljeihez. A TS Technél két irányban folyik EDI Kommunikáció: egyrészt a gyártás során a TS Tech és saját beszállítói között, másrészt a szállítás során a TS Tech és a Volkswagen között.

Saját beszállítóival a TS Tech eddig kizárólag VDA-standard (Verband der deutschen Automobilindustrie, magyarul: a német autógyártók szövetsége) üzeneteket használt. Ezek között van például a VDA4905 üzenet típus, amivel (hasonlóan a DELFOR EDIFACT üzenethez) a TS Tech hosszútávú megrendeléseket adhat le beszállítóinak, 3 és 6 hónapos időtávra, hogy a szállítóknak legyen elég idejük a megrendelt alkatrészek legyártásához. Mint beszállító, a TS Tech a Volkswagennel EDIFACT üzenetekkel kommunikál.

“A VDA 4905 (szállítási megbízás), valamint a DELFOR és a DELJIT (Just-in-Time szállítási megbízás) üzenetek EDIFACT formátumba történő konvertálását az EDITEL EDI szolgáltató végzi. Az EDITEL-lel már évek óta sikeresen dolgozunk együtt”. Gordos László, a TS Tech Magyarország logiszitkai menedzsere.

A TS Tech pozitív értékelése

Az EDITEL teljesítményét most hivatalosan is elismerték a TS Tech éves beszállítói értékelésén, melyet a nemzetközileg érvényes IATF 16949 norma alapján végeztek el. A 2017-es értékelést az EDITEL, szolgálaltatásainak magas színvonalának köszönhetően, az egyik legjobb eredménnyel zárta. A vizsgált kritériumok alapján, melyek között a kommunikáció, a problémamegoldó képesség, az ár és a rugalmasság is szerepelt, az EDITEL 96%-os eredményt ért el. Gordos László örömtelien számolt be erről az eredményről: „Egy megbízható EDI partner, aki segítséget nyújt az autóiparra jellemező összetett gyártási folyamatok kezelésében, elengedhetetlen a sikeres teljesítéséhez. Az értékelés eredménye is azt támasztja alá, hogy az EDITEL tökéletesen megfelel ennek a követelménynek”.

“Elkötelezettek vagyunk, hogy szolgáltatásaink minőségét a jövőben is ilyen magas szinten tartsuk. A TS Technek szeretnénk a következő EDI projektek során, például újabb beszállítók bekapcsolásakor, is bizonyítani, hogy a munkánk színvonala továbbra is kiemelkedő”. Hernádi Gábor, az EDITEL EDI szakértője.

Röviden

  • Az EDITEL Magyarország a TS Tech éves IATF 16949 alapján végrehajtott értékelésén szinte minden pontban a legmagasabb értékelést érte el (záró eredmény = 96%)
  • Kommunikáció a beszállítókkal VDA-standardokkal (DELFOR = szállítási megbízás)
  • Kommunikáció a gyártóval EDIFACT formátumban (DELFOR; DELJIT = Just-In-Time szállítási megbízás)
  • Az EDITEL konvertálja a VDA üzenettípusokat EDIFACT formátumba
  • Tervben van: további beszállítók bekapcsolása és az EDIFACT DESADV üzenet bevezetése a szállítók körében

A TS Tech

TS Tech-logoA TS Tech egy japán vállalat, mely elsősorban autóülések és egyéb autóbelső részek, úgy mint ajtópanelek, fejtámaszok és tetőpanelek gyártására specializálódott. A TS Tech évente több, mint 4 milliárd eurós forgalmat bonyolít világszerte több, mint 16.000 foglalkoztatottal. Közép- és Kelet-Európában a TS Tech gyártelepe Magyarországon található, ahonnan jelenleg kizárólag a Volkswagen számára gyárt alaktrészeket.

Symbolic image copyright iStockphoto, photo credit Chesky_W
Logo copyright Ts Tech

Kérjük, aktiválja a cookie-kat a böngésző beállításaiban, hogy a weboldal teljes tartalmát el tudja érni.
Jelenleg elavult böngészőt használ, mely biztonsági hiányosságokhoz és csökkentett felhasználói élményhez vezethet.
Hogyan frissítheti egyszerűen böngészőjét.