+ 36 / 23 / 504 – 845
MŰSZAKI TÁMOGATÁS -849
EDI TANÁCSADÁS -847
Ajánlatkérés

A Ferrero optimalizálja az elektronikus számlázást Csehországban

Stand az élelmiszerboltban, a Ferrero az elektronikus számlázás optimalizálás mellett döntött

E-számlázás magasabb sebességbe kapcsolva

A számlázási folyamatok minden cég életében kulcsfontosságú, kritikus tényezőt jelentenek. Fontos, hogy minden számlaadat, szállítási adat pontos legyen. Ezen folyamatok automatizálásának egyik lépéseként a Ferrero elektronikus nyugtákat (RECADV) vezetett be, amelyek automatikusan kezdeményezik a számlázást, ha a szállítási adatok teljes mértékben megfelelőek. Így valósul meg az elektronikus számlázás optimalizálás. Ha az áru átvétele során eltérés mutatkozik, akkor a korábban alkalmazott manuális számlázásra tér át.

Elektronikus számlázás optimalizálás RECADV elektronikus nyugtákkal

A RECADV (Receiving Advice vagy Átvételi értesítés) részletes adatokat tartalmaz árukról, amelyek az előzetesen szerződő felek között meghatározott feltételek szerint megérkeztek. Ennek az üzenetnek köszönhetően a feladó információhoz jut a küldemény tartalmáról.

Az EDITEL cseh lányvállalata által nyújtott megoldásban az elektronikus nyugták összehasonlításra kerülnek az eredetileg kézbesítettel, majd a kézbesítési igazolásokat utólag generálják a Ferrero által használt SAP rendszerbe. Ezután vagy egy teljes mértékű visszaigazolás történik, vagy az eltérésekről generál egy üzenetet a rendszer, amely tartalmazza az eredeti kézbesítéshez képesti eltéréseket.

Gyorsabb és pontosabb e-számlázás

A folyamat során a Ferrero közvetlenül az egyes kiskereskedelmi láncoktól származó RECADV-üzenetekkel dolgozik, vagy olyan, logisztikai szolgáltatók által generált üzeneteket használ, akik árut szállítanak a Ferrero számára. Ezzel a kombinációval elérhető a folyamat lefedettsége a teljes szállítási láncban, emellett több nappal felgyorsítható a számlázás. A Ferrero így jelentős előnyökhöz jutott a COVID-járvány és a jogi változások időszakában, ugyanis az új rendszer bevezetését közvetlenül a járvány előtt kezdték meg.

A cégről

Ferrero_LogoA Ferrero Group a Ferrero család magántulajdonban lévő globális vállalata. Története 1942-ben kezdődött az észak-olaszországi Alba városában, ahol a cég alapítója, Pietro Ferrero a második világháború alatt egy kis cukrászdát nyitott. 1946 volt, amikor feleségével, Piera Ferreróval kis cukrászdájukat gyárrá alakították. A siker nem sokáig váratott magára, a családi vállalkozás termékeivel hamar áttörte az olasz határokat. Az alapítók fia, Michele, aki az 1950 -es években vezető szerepet vállalt a cégben, szintén kulcsszerepet játszott a Ferrero és termékeinek népszerűsítésében. A cég portfóliójában ma olyan piacvezető márkák találhatók, mint a Nutella, a Tic Tac, a Ferrero Rocher, a Kinder Surprise és a Kinder Bueno.

Symbolic image copyright Ferrero Česká s.r.o.

Kérjük, aktiválja a cookie-kat a böngésző beállításaiban, hogy a weboldal teljes tartalmát el tudja érni.
Jelenleg elavult böngészőt használ, mely biztonsági hiányosságokhoz és csökkentett felhasználói élményhez vezethet.
Hogyan frissítheti egyszerűen böngészőjét.