+ 36 / 23 / 504 – 845
MŰSZAKI TÁMOGATÁS -849
EDI TANÁCSADÁS -847
Ajánlatkérés

A siker receptje a Szegedi Paprika ZRt.-nél

A siker receptje a Szegedi Paprika ZRt.-nél - pirospaprikák egy halomban -

A sikeres EDI kommunikáció receptje

A Szegedi Paprika ZRt. szívvel-lélekkel dolgozik azon, hogy a hagyományokat új megoldásokkal ötvözze. Nem csak az ízek világában törekednek a folyamatos megújulásra, az üzleti kommunikációt sem bízzák a véletlenre. Az EDITEL elektronikus adatcsere megoldásaival képesek a megrendeléseiket gyorsan és hibamentesen feldolgozni, partnereik legnagyobb megelégedésére.

Minden az összetevőkön múlik

A Szegedi Paprika ZRt. a fűszerpaprika és a hagyományos konzervek előállítása mellett prémium minőségű liba- és kacsamáj termékeket gyárt, ill. speciális vásárlói igények kiszolgálására is törekszik.

Ahogy a cégpolitikájuk szól: „Folyamatos piackutatással, valamint új termékek bevezetésével növelni a fogyasztói elégedettséget és az értékesítés volumenét.”

Annak érdekében, hogy a termékeik a vevők igényeinek megfelelő mennyiségben és határidőben kerüljenek kiszállításra, a vállalat már korábban is használt egy webes EDI megoldást, ahol internetkapcsolattal könnyedén, bárhonnan elérhető felületen voltak képesek partnereikkel az elektronikus adatcserére.

A cég sikere és partnerek növekvő száma miatt szükségessé vált egy korszerűbb, integrált megoldás. Így merült fel az EDITEL neve is, mint lehetséges EDI (elektronikus adatcsere) szolgáltató.

EDI bevezetése a Szegedi Paprika ZRt.-nél

A döntést megkönnyítette, hogy a cégcsoport többi tagja az EDITEL megoldását használta, így sikerült tapasztalatot gyűjteniük a termékek, illetve a partner megbízhatóságával kapcsolatban. Így a végső ajánlat megszületését követően a választás az EDITEL-re esett.

Mivel az elsődleges cél a rendelések manuális feldolgozási idejének és munkaigényének csökkentése volt, az EDI-kommunikáció és a digitális archiválás szolgáltatások mellett döntöttek.

Váratlan akadályok

A műszaki feltételek szerencsére adottak voltak, így az új megoldás bevezetése nem igényelt rendszerszintű változtatásokat. A web EDI során szerzett tapasztalataikat sikeresen fel tudták használni a projekt kezdetétől.

A legnagyobb technikai kihívást az jelentette, hogy az EDI bevezetésével együtt az ügyviteli rendszerünkkel való együttműködés zökkenőmentesen megvalósuljon, amit az EDITEL korrekt és segítőkész csapatának köszönhetően azonban sikerült megvalósítani.

A siker receptje

Az új megoldás bevezetésével a kommunikáció gyorsabb és hatékonyabb, és ezt a felhasználók is észrevették.

„A kollégák megszokták a korábbi rendszer kezelését és használatát, ezért érthető, hogy kezdetben szkeptikusan fogadták az új megoldást. Az EDITEL rendszerének előnyei azonban hamar meggyőzték őket, így végül örömmel fogadták a változást.” – tette hozzá Kovács Lászlóné, a Szegedi Paprika ZRt. informatikusa.

Az EDITEL-lel való hatékony együttműködésnek köszönhetően a projekt határidőre lezárult, aminek különösen a Szegedi Paprika ZRt. partnerei örültek.

Azzal, hogy a cégvezetés megvalósította az EDI kommunikációt, jó döntést hozott, hiszen tudják, hogy ugyanúgy, ahogy a termékeik esetében, itt is három dolog számít: a minőségi összetevők, egy jó recept, és a megfelelő csapat, akik együtt képesek „kifőzni” a legsikeresebb megoldást.

 

A Szegedi Paprika ZRt.-ről

Szegedi Paprika ZRt. logóA mintegy 300 főt foglalkoztató Szegedi Paprika ZRt. Magyarország legnagyobb húskonzerv gyártója. Fő profilja az étel- és húskonzerv gyártás, fűszerpaprika őrlemény előállítás és forgalmazás. A tartósan 6mrd Ft feletti árbevétel döntő hányada a konzerv üzletágban realizálódik.

Termékpalettájuk a készételek mellett kiegészül melegszendvicskrémek, különféle húspástétomok és vagdaltak előállításával, valamint fűszerpaprika- és ételízesítő gyártással. Hízottliba-májból gyártott termékeik és szegedi fűszerpaprika őrleményük is Hungarikum minősítést kapott.

A Szegedi Paprika ZRt. termékeit belföldön valamennyi multinacionális és hazai kereskedelmi hálózat forgalmazza. Export területen jelentős a környező országokba irányuló forgalom.

Symbolic image copyright Szegedi Paprika ZRt.
Logo copyright Szegedi Paprika ZRt.

Kérjük, aktiválja a cookie-kat a böngésző beállításaiban, hogy a weboldal teljes tartalmát el tudja érni.
Jelenleg elavult böngészőt használ, mely biztonsági hiányosságokhoz és csökkentett felhasználói élményhez vezethet.
Hogyan frissítheti egyszerűen böngészőjét.