+ 36 / 23 / 504 – 845
MŰSZAKI TÁMOGATÁS -849
EDI TANÁCSADÁS -847
Ajánlatkérés

Richter Gedeon Nyrt.

EDI a gyógyszeriparban ikonok

Digitalizáció egy gyógyszeripari multinál

 A budapesti székhelyű Richter Gedeon Nyrt. multinacionális gyógyszeripari vállalatként fontosnak tartja a szervezeten belüli és a partnerekkel történő megbízható információáramlást, épp úgy, mint az innovációk átgondolt, folyamatos bevezetését. A hatékonyság növelésére irányuló törekvéseik egyik lépcsőfokaként 2018-ban pályázatot írtak ki a számlázásuk teljes körű automatizálására.

A Richteren belüli egyedi igények kiszolgálása mellett kiemelt jelentőséggel bírt a rendszer nyújtotta rugalmasság, valamint, ahogy ők fogalmaznak, „Fontos volt számunkra, hogy minden folyamat a szolgáltató oldalán történjen és mi csak a feldolgozáshoz szükséges formátumot kapjuk kézhez ,” árulta el Kozma Judit, a Richter számviteli főosztályvezetője.

A megoldás

Az EDITEL megoldásaival egy olyan adatfogadási folyamatot alakítottunk ki, amely kapcsolódik a Richter SAP folyamataihoz, és helyettesíti a papíralapú számlát ott, ahol a beszállító partner is nyitott volt az elektronikus adatcsere lehetőségére. Az eXite platformba beépülő trustIT és submIT modulok web-service-en keresztül kommunikálnak az SAP-val. A projekt 2019-ben indult és méretéből adódóan a bevezetése fokozatosan, lépésről lépésre történik.

Az EDITEL megoldásai az automatizált számlafogadás mellett olyan előnyöket nyújtanak, mint a biztonságos és könnyen kezelhető digitális archiválás, valamint a postai és papír alapú dokumentumkezelés helyett gyors, átlátható és mérhető elektronikus adatcsere. Az átgondolt, hosszú távú stratégiának köszönhetően az új rendszer a szervezeten belül is széleskörű elfogadottságnak örvend már a kezdetektől.

Az eredmény

Letisztult és átláthatóbb számlafeldolgozás, nyomon követhető és mérhető folyamatok. Mindez kevesebb erőforrást igényel, és alacsonyabb hibalehetőséggel jár.

 „A bevezetési időszak alatt törekszünk minden lehetséges problémára megoldást tálalni: az informatikai fejlesztés kapcsán újabb és újabb kihívásokkal kellett szembe néznünk; ugyanis a célunk nem csak az elektronikus adatcsere, hanem az adatcsere eredményének automatikus feldolgozása is egyúttal, de az EDITEL a teljes projekt során maximális rugalmassággal állt mellettünk.” – árulta el Kozma Judit, a Richter számviteli főosztályvezetője. „Azért választottuk az EDITEL Hungary Kft.-t, mert megfelelő szakmai felkészültséggel és nemzetközi háttérrel rendelkeznek. A projekt jelenleg is tart, az együttműködés az EDITEL-el kitűnő, gördülékeny.”

A jövő

Jelenleg egy partnerrel élesben is megkezdődött az új rendszeren belüli együttműködés, további három partnerükkel a tesztelés fázisában vannak. Elsősorban a számlakezelésre összpontosítanak, de a jövőre nézve az EDI egyre nagyobb hangsúlyt kap majd a Richter-nél, mivel – ahogy ők fogalmaznak -„fontosnak tartjuk, hogy cégünk olyan digitális eszközöket vezessen be, amelyek biztosítják a hatékonyság növelést és egy modern munkahely megteremtését.”

EDITEL szolgáltatások a Richter-nél

  • EDI Kommunikáció az eXite®-on keresztül
  • Tanúsítvánnyal ellátott EDITEL Digitális archiválás

EDI nyújtotta előnyök a Richter-nél

  • Problémamentes kapcsolódás az ERP rendszerhez
  • Hatékonyságnövelés és költségcsökkentés a vevői- és szállítói folyamatokban
  • Magas adatminőség, és a teljes számla-áramlás automatikus lebonyolítása
  • Biztonságosabb, jogilag megfelelő számla archiválás
  • Egyetlen EDI kapcsolat a programban résztvevő szállítókhoz és vevői partnerekhez

A Richter Gedeon Nyrt.

A budapesti székhelyű Richter Gedeon Nyrt. az egyik legnagyobb közép-kelet-európai gyógyszeripari vállalat, amely Nyugat-Európában, Kínában, valamint Latin-Amerikában is közvetlen piaci jelenlétet épített ki. A 2019. év végén a 3,6 MrdEUR (4,1 MrdUSD) tőzsdei értékkel bíró vállalat mintegy 1,6 MrdEUR (1,7 MrdUSD) konszolidált árbevételt ért el ugyanebben az évben. A Társaság termékpalettája szinte valamennyi fontos terápiás területet – nőgyógyászati, központi idegrendszeri, szív- és érrendszeri – felöleli. Széleskörűen elismert szteroid-kémiai ismeretei révén a Richter a világ egyik legjelentősebb vállalata a nőgyógyászat területén. A Társaság jelentős erőforrásokat fordít bioszimiláris termékek fejlesztésére.

Symbolic image copyright iStockphoto, photo credit LeoWolfert
Logo copyright Richter Gedeon Nyrt.

Kérjük, aktiválja a cookie-kat a böngésző beállításaiban, hogy a weboldal teljes tartalmát el tudja érni.
Jelenleg elavult böngészőt használ, mely biztonsági hiányosságokhoz és csökkentett felhasználói élményhez vezethet.
Hogyan frissítheti egyszerűen böngészőjét.