+ 36 / 23 / 504 – 845
MŰSZAKI TÁMOGATÁS -849
EDI TANÁCSADÁS -847
Ajánlatkérés

EDI megoldások a TMMCZ részére

Egy digitális autójelzőt nyomó ujj jelentése autóipar EDI

Autóipar: pontosság az EDI-vel

Egy modern, autóipari ellátási láncra jellemző a nagyfokú pontosság és időbeli nyomás. Nem véletlen, hogy a JIT (just in time) a legfontosabb gyártásszervezési és készletgazdálkodási stratégia a szegmensben. A gyártóknak nemzetközi beszállítók egész hadseregét kell koordinálniuk úgy, hogy minden alkatrész a megfelelő időben érkezzen meg a gyártósorra.

Ebben nyújt segítséget az elektronikus adatcsere (EDI) használata, még az olyan, jelentős autóipari vállalatok esetén is, mint a TMMCZ (Toyota Motor Manufacturing Czech Republic s.r.o.). A japán Toyota és a francia PSA közös, cseh székhelyű vállalkozása úgy döntött, hogy beruházását a legújabb technikai megoldások szerint korszerűsíti.

Az EDITEL 2016-ban nyerte meg az autóipari óriás EDI szolgáltatói tenderét.

“Az EDITEL megoldásainak sokszínűsége és lehetőségei, a magas szakmai nívó és a 30 éves,az EDI projektek területén szerzett gyakorlati tapasztalat meggyőzött minket, hogy a legjobb választás a tenderen induló EDI szolgáltatók közül”- árulta el Aleš Höfner ügyvezető igazgató.

Az EDITEL számára az első kihívás az adatok migrálása volt a régi EDI megoldásról az eXite® EDI megoldására. Az átállás következő, kulcsfontosságú lépése a beszállítók zökkenőmentes csatlakoztatása volt, valamint egy új Web EDI megoldás kidolgozása kifejezetten a TMMCZ partnerei számára. A webportál használatával csökkentek a költségek, és megszűnt a hibás adatbevitelből származó plusz munka a teljes gyártási folyamatban.

Az üzleti kommunikáció a TMMCZ beszállítói és partnerei között az új EDI megoldáson keresztül gördülékenyen és pontosan (JIT) működik. A hagyományos logisztikai dokumentumokon (pl. szállítólevelek) túl többek között előrejelzéseket és megegyezéseket küldhetnek egymásnak a rendszerben.

“Az EDI nélkülözhetetlen technológia az autóipar számára, melynek teljes potenciálját a logisztikában és a készletezésben még csak ezután fogjuk megtapasztalni. A sikeres projekt során nagy hasznunkra lett a PDF e-számla megoldás is. A jövőben mindenképpen folytatni szeretnénk az EDITEL-el megkezdett utat” – nyilatkozott Milos Bares, a TMMCZ projekt egyik tagja.

Röviden

  • Gördülékeny átállás a régi EDI megoldásról az eXite® EDI rendszerére
  • Széles körű kommunikáció és támogatás a 250 beszállító csatlakozásakor
  • A minőség és know-how átadása az ügyfélszolgálaton
  • Telepített üzenetek:

A vállalatról:

TMMCZ-logoA TMMCZ (Toyota Motor Manufacturing Czech Republic s.r.o.) autógyártó vállalat, amelynek székhelye Csehországban található, a japán TMC és a francia PSA Groupe közös vállalkozása. A TMC, a világ legnagyobb autógyártója és a PSA Groupe, az európai piacvezető 2002 januárjában írt alá együttműködési megállapodást, és 2005 februárjában megkezdték a Toyota Aygo, a Peugeot 108 és a Citroën C1 városi autók gyártását. Ma már 2400 alkalmazottal gyártják a megbízhatósággal és alacsony fogyasztással jellemezhető autókat, és a harmadik legnagyobb autógyártó Csehországban. A TMMCZ éves forgalma mintegy 41 milliárdokat CZK.

Symbolic image copyright iStockphoto, photo credit anyaberkut
Logo copyright TMMCZ

Kérjük, aktiválja a cookie-kat a böngésző beállításaiban, hogy a weboldal teljes tartalmát el tudja érni.
Jelenleg elavult böngészőt használ, mely biztonsági hiányosságokhoz és csökkentett felhasználói élményhez vezethet.
Hogyan frissítheti egyszerűen böngészőjét.