+ 36 / 23 / 504 – 845
MŰSZAKI TÁMOGATÁS -849
EDI TANÁCSADÁS -847
Ajánlatkérés

Az elektronikus szállítólevelek igazi ereje

DESADV tanulmány- a GS1 logisztikai címkéi és az elektronikus szállítólevelek integrációja

Időmegtakarítás, az árurendelés optimalizálása, gyorsabb hozzáférhetőség az ellátási lánc adataihoz, és még sok további előnyt nyújt a GS1 logisztikai címkéinek és az elektronikus szállítólevélnek, a DESADV-nak (Despath Advice) az összekapcsolása – erősíti meg a GS1 Ausztria legfrissebb kimutatása.

Egyértelmű beazonosíthatóság és a logikai egységek visszakövethetősége a teljes ellátási láncon belül – ezt biztosítják a GS1 logisztikai címkéi. Kiegészítve az elektronikus szállítólevéllel, a DESADV-val, az árumozgás valós idejű összhangba kerül az információáramlással. A kereskedő cégek nehézségei és egyben fejlődési lehetőségei éppen a gyárakkal és a logisztikai cégekkel történő hatékony együttműködésben rejlenek, világít rá a GS1 Ausztria DESADV tanulmánya. A tanulmányt Dr. Maria Madlberger, bécsi Webster Egyetem Üzleti és Vállalatirányítási Karának professzora végezte el.

A kereskedői oldalon egyértelmű előnyökről számolhatunk be a DESADV elektronikus szállítólevelek és a GS1 logisztikai címkéi által garantált átlátható és folyamatos információáramlásnak köszönhetően, mely jelentős megtakarításokhoz vezethet. 30 percnyi időbeli megtakarításhoz például az áruátvételkor, de a pénzügyi részleg is jelentősen hatékonyabbá válik a manuális adminisztratív feladatok lecsökkenésével és a folyamatok integrált nyomon követhetőségével. A DESADV egy fontos kapocs a megrendelések és a számlák között, amely egy zárt elektronikus információáramlást tesz lehetővé. Kevésbé közismert tény azonban, hogy a DESADV és a GS1 logisztikai címkéinek használatából a gyártó cégek is profitálnak. A kutatás egyik esettanulmánya például azt mutatja be, miképp tudja a DESADV és a GS1 logisztikai címkék használata a belső minőségbiztosítást forradalmasítani. Dr. Maria Madlberger, bécsi Webster Egyetem Üzleti és Vállalatirányítási Karának professzora

Fontos szerepet játszanak azok a logisztikai szolgáltatók is, akik időközben „adatszállítókká“ is előléptek. Egyre gyakrabban ők az az összekötő kapocs, amely a DESADV üzenetet a gyártó cégektől a kereskedőcéghez eljuttatja, és adott esetben a szükséges egyeztetéseket elvégzi. „A logisztikai szolgáltatók egybehangzó véleménye: a DESADV javítja a szállítás minőségét, és ebből mind a gyártó-, mind pedig a kereskedőcégek egyformán profitálnak“ – foglalja össze Dr. Madleberger.

Az elektronikus szállítólevél és a GS1 szállítói címkék közös használatában rejlő potenciál ezzel a tanulmánnyal még egyértelműbbé vált. Azt reméljük, hogy ez a cégek számára motiváló erő lesz, hogy megtegyék a fejlesztéshez szükséges lépéseket. Gregor Herzog, a GS1 Ausztria ügyvezető igazgatója

A tanulmányt először 2015 szeptemberében a bécsi Schönbrunni Kastélyban prezentálták

Symbolic image copyright GS1 Austria GmbH

Kérjük, aktiválja a cookie-kat a böngésző beállításaiban, hogy a weboldal teljes tartalmát el tudja érni.
Jelenleg elavult böngészőt használ, mely biztonsági hiányosságokhoz és csökkentett felhasználói élményhez vezethet.
Hogyan frissítheti egyszerűen böngészőjét.