+ 36 / 23 / 504 – 845
MŰSZAKI TÁMOGATÁS -849
EDI TANÁCSADÁS -847
Ajánlatkérés

A SPAR és az energiahatékonyság

Az energiahatékonyság a SPAR számára kiemelten fontos

Az EDI-vel a SPAR Ausztria nem csak az új energiahatékonysági jogszabályoknak tesz eleget. Az elektronikus adatcsere lehetővé teszi a fogyasztási adatok jobb átláthatóságát is, ami elengedhetetlen a további energiahatékonysági intézkedések bevezetéséhez.

Az ISO 50001-tanusítvány értelmében és a párizsi klímakonferencia eredményeként, a SPAR 2050-ig ambiciózus energiahatékonysági célokat tűzött ki magának, melyeket egy energiahatékonysági rendszer bevezetésével és a fogyasztás szigorú ellenőrzésével kíván megvalósítani. Az energiatakarékossági célok eléréséhez a SPAR jelentős belső intézkedéseket tesz. Ezek egybevágnak az új energiahatékonysági jogszabály (EEffG) követeléseivel, mely 2020-ig az országos energiahatékonyság 20%-os növelését is előírja.

Az egyik ilyen intézkedés a villanyszámlák és a hozzájuk tartozó fogyasztási adatok elektronikus formában (EDI) történő feldolgozása. Az EDITEL és a e-gazdaság (EDA) együttműködése eredményeként máris számos osztrák energiaellátó cég érhető el az EDI eXite® platformján keresztül. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a villanyszámlák elektronikus ebUtilities-számlaként (az osztrák energiaipar számlázási XML-szabványa) jutnak el az eXite®-on keresztül a SPAR-hoz. Ezzel egyidejűleg a SPAR körülbelül 1.500, különböző energiaszolgáltatóktól származó adatot kap kézhez fiókvállalatai energiafelhasználásáról. A számlák elektronizálásával az energiafelhasználás és az esetleges optimalizálás lehetősége fiókvállalatokra lebontva kimutatható.

Az elektronikus adatcsere bevezetésével nem csak az energiahatékonysági előírásoknak tudunk maradéktalanul megfelelni, hanem részletes adatokat is nyerünk saját fogyasztásunkról, mely további energiahatékonysági intézkedéseket tesz lehetővé. Franz Hölzl a SPAR fenntarthatósági programjának vezetője.

Energiahatékonyság a SPAR-nál

  • Az EDITEL kapcsolatot létesít az e-gazdaság (EDA) adathálózatához
  • A SPAR villanyszámláit és azok pontos lebontását is az eXite®-on keresztül, ebUtilities formátumban kapja meg
  • A SPAR eleget tesz energiahatékonysági törvénynek
  • Az energiahatékonysági intézkedések mérhetővé válnak
  • Az elektronikus számlázás lehetővé teszi a belső folyamatok optimalizálását

Az energiahatékonysági törvény (EEffG)

015. január 1-jén lépett hatályba Ausztriában az Energiahatékonysági törvény (EEffG), melynek értelmében Ausztria tudományért, kutatásért és gazdaságért felelős minisztériuma 2020-ig az ország energiahatékonyságát 20%-kal köteles növelni. A nagy vállatokat a törvény egy erre a célra kialakított belső irányítási rendszer felállítására, vagy pedig egy négyévente esedékes energia auditon való részvételre kötelezi.

A SPAR

A SPAR-t, a ma már egész Ausztria területén jelenlevő, 100%-ban osztrák magántulajdonú vállalatot, 1954-ben Hans F. Reisch alapította Tirolban 100 független kereskedő együttműködésével. A több, mint 3.000 bel- és külföldi telephelyet üzemeltető és csaknem 75.000 alkalmazottat foglalkoztató Spar teljes éves forgalma meghaladja a 13,18 milliárd eurót. Csak az élelmiszerszektorban a SPAR forgalma 1.615 telephellyel 2015-ben meghaladta a hat milliárd eurót.

Symbolic image copyright Spar Österreichische Warenhandels-AG
Logo copyright Spar Österreichische Warenhandels-AG

Kérjük, aktiválja a cookie-kat a böngésző beállításaiban, hogy a weboldal teljes tartalmát el tudja érni.
Jelenleg elavult böngészőt használ, mely biztonsági hiányosságokhoz és csökkentett felhasználói élményhez vezethet.
Hogyan frissítheti egyszerűen böngészőjét.