+ 36 / 23 / 504 – 845
MŰSZAKI TÁMOGATÁS -849
EDI TANÁCSADÁS -847
Ajánlatkérés

MONO-Ipolyfabric Kft. – Autóipari EDI rendszerek

Mono L

Gyönyörű belső tér, innováció és a mögötte megbújó folyamatok

Az autóiparban az EDI rendszerek használata mára sztenderddé vált. Ez lehetővé teszi a beszállítók és a gyártók közötti zökkenőmentes kommunikációt, lehívások küldését, szállítási értesítéseket, szállítóleveleket, számlázást és más üzleti tranzakciókat strukturált, elektronikus formában.

A rendszer használatával az üzleti folyamatok magasabb szintű automatizálása érthető el, a folyamatok pontosabbak lehetnek, az emberi hibák és a kommunikációs nehézségek minimalizálhatóak. A szabványosított, strukturált adatcsere formátumok – például az ODETTE, VDA, ANSI X.12, EDIFACT stb. – magas fokú rugalmasságot és zökkenőmentes együttműködést biztosítanak a partnerek számára, függetlenül azok földrajzi helyzetétől.

Kiváló minőség és lenyűgöző design jellemzi a MONO-Ipolyfabric Kft. ipolytölgyesi gyárában készülő autóipari dekorációs elemeket. De mi zajlik e belső mögött? Milyen informatikai háttér biztosítja észrevétlenül a gyönyörűen kivitelezett részletek megszületését? Ebbe a titokba pillanthattunk be.

A MONO informatikai folyamatait egy váci székhelyű informatikai cég, a Gauss Számítástechinkai Kft.  biztosítja. Ők felelnek a MONO-Ipolyfabric Kft. valamennyi informatikai folyamatáért, a beléptetéstől, az EPR rendszereken és az EDI folyamatokon át a teljes IT infrastruktúra üzemeltetéséig.

A projekt

Ebben az esetben nem beszélhetünk klasszikus értelemben vett projektről, ami valamikor elkezdődik és jól meghatározható időpontban véget ér. Az EDI rendszerek kiépítése, üzemeltetése és folyamatos fejlesztése a változó üzleti és infrastrukturális követelményeknek megfelelősen egy hosszú folyamat, amely több, mint 10 éve zajlik. Kezdetben csak néhány gyártó felé (Audi, Porsche) kellett EDI kapcsolatot kiépíteni, ma már ez szinte valamennyi autóipari partnernél alapvető követelmény.
Új projekt esetén általában a partner jelzi az EDI kapcsolat kiépítésének igényét a MONO-Ipolyfabric Kft. informatikai osztályának, amely aa r Gauss Kft. segítségével megkezdi az üzenettípus implementálását a cég saját ERP rendszerébe. EDI szolgáltatóként az EDITEL kialakítja a kapcsolatot a partnerrel. A fejlesztések és a bekötési folyamatok általában igen eltérően alakulnak – ezeket nagy mértékben befolyásolják a használni kíván üzenet típusok, és azok számossága. Sok estben a standard üzenetektől eltérő igényeket is figyelembe kellett venni, ami a feladatot még összetettebbé teszi.

Alapesetben a partnertől EDIFACT és/vagy VDA formátumban DELFOR és DELJIT üzenet érkezik, amire válaszként az adott projekt üzleti folyamatainak megfelelő DESADV, vagy ezen üzenetek VDA illetve ANSI X.12 megfelelőit küldik.

A küldött és fogadott üzenet típusok a partnerek elvárásai és az adott feladat szerint változhatnak. A rendszer szervesen integrálódik a partnerek informatikai és üzleti folyamataiba, kihasználva az üzenet típus nyújtotta lehetőségeket.

Jelenleg több mint 10 OEM-el és első szintű (tier1) autóipari beszállítóval működik EDI kapcsolat és ez a szám időről időre nő.

A MONO-Ipolyfabric Kft. a Gauss Informatikai Kft. és az EDITEL az új igények szerinti EDI rendszerek kialakításában és üzemeltetésében folyamatosan együtt dolgozik.

„A kapcsolat az EDITEL-el mindvégig zökkenőmentes, a srácok nagyon segítőkészek, sokszor a komplett EDI bevezetési folyamat alatt szükség van a szoros kapcsolattartásra” -jellemezte a munka kapcsolatot Furák Zsolt Patrik, a Gauss Kft. vezető fejlesztője és EDI folyamatokért felelős munkatársa.

MONO-Ipolyfabric Kft.

Logo of MonoA vezető autóipari gyártók részére innovatív és lenyűgöző minőségű járműdekorációs elemeket előállító MONO-Ipolyfabric Kft. a nemzetközileg is elismert MONO Group tagjaként magas színvonalú gyártási folyamatokkal és formabontó megoldásokkal törekszik arra, hogy ügyfelei legmagasabb minőségi elvárásait is kielégítse. Az elmúlt több, mint három évtizedben a MONO számtalan dekorációs mesterművet alkotott a világ vezető autógyártóinak – többek között az Audi, Porsche, BMW, Mercedes, Jaguar Land Rover, Aston Martint és a Lamborghini -megrendelésére. Napjainkra az autóiparban a MONO neve egyet jelent a professzionális belső dizájnnal és a kompromisszummentes minőséggel.

Symbolic image copyright MONO-Ipolyfabric

Logo copyright MONO-Ipolyfabric

Kérjük, aktiválja a cookie-kat a böngésző beállításaiban, hogy a weboldal teljes tartalmát el tudja érni.
Jelenleg elavult böngészőt használ, mely biztonsági hiányosságokhoz és csökkentett felhasználói élményhez vezethet.
Hogyan frissítheti egyszerűen böngészőjét.