+ 36 / 23 / 504 – 845
MŰSZAKI TÁMOGATÁS -849
EDI TANÁCSADÁS -847
Ajánlatkérés

Kisvállalkozások és az információbiztonság konferencia

Kisvállalkozások és az információbiztonság konferencia a Budapest Bankcenter épületében

Hogyan védjük meg cégünket a kibertérben?

Az Infotér Egyesület, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara és a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács által szervezett konferencián az EDITEL Magyarország munkatársai “Kisvállalkozások és az információbiztonság, avagy hogyan védjük meg cégünket a kibertérben?” címmel tartottak előadást.

Adatbiztonság a kisvállalkozásoknak

A „Információbiztonság és a kisvállalkozások – Digitális kompetenciák a KKV szektorban” című konferencia és workshop 2015. november 25-én került megrendezésre a Bankcenter Budapest konferenciatermében.

A rendezvény azzal a céllal került megrendezésre, hogy bemutassa, hogyan növelhetik versenyképességüket a kis- és mikrovállalkozások az infokommunikációs technológiák (IKT) segítségével. Emellett arra is választ kaphattak, hogy ehhez milyen informatikai és információbiztonsági szempontokat kell figyelembe venniük

A magyar cégvezetők, -tulajdonosok jellemzően hiányos ismeretekkel rendelkeznek ezen a téren, ehhez járul még hozzá (vagy éppen ebből adódik) az IKT eszközökkel szembeni bizalmatlanság. Mindebből egyenesen következik, hogy az ilyen jellegű beruházások mértéke is alacsony, ami által szükségtelen kockázatnak teszik ki a cégeket.

Nem csak az információbiztonság, a versenyképesség is veszélyben

Eltekintve a biztonsági kockázattól, ez a vállalatok versenyképességét is csökkenti. Az alacsony IKT beruházási hajlandóság alacsony színvonalú vállalati folyamatintegrációt és az infokommunikációs technológiákban rejlő kereskedelmi és kommunikációs lehetőségek korlátozott igénybevételét eredményezi.

A rendezvényen ezért kiemelten fókuszáltak az információbiztonsággal kapcsolatos megoldásokra, felfedve a kockázatokat, emellett hallhattunk IT biztonságot növelő, innovatív megoldásokról is.

Egyre nagyobb igény van rá

Az eseményen olyan népszerű támákról is szó esett, mint az etikus hacking, a digitális evolúció, vagy éppen a mobilos biztonság.

Magyarországon és az Európai Unióban egyre nő az igény az IKT szaktudással és kompetenciákkal rendelkező szakemberekre. A 21. században a vállalkozások sikerének tehát elengedhetetlen része az infokommunikációs megoldások gyors implementálása és folyamatos korszerűsítése.

Az Infotér Egyesületről

Az Informatika a Társadalomért Egyesület 2007-ben alakult azzal a céllal, hogy szakmai kutató, tájékoztató, ismeretterjesztő munkájával hozzájáruljon a magyar információs társadalom fejlődéséhez.

Amennyiben úgy érzi, hogy szeretne tenni vállalata biztonságáért, ismerkedjen elektronikus adatcsere és digitális archiválás szolgáltatásainkkal, amelyek elősegítik a nyomon követhető és hibamentes információcserét. Ha kérdése van, vegye fel velünk a kapcsolatot az info@editel.hu címen.

Symbolic image copyright Budapest Bankcenter

Kérjük, aktiválja a cookie-kat a böngésző beállításaiban, hogy a weboldal teljes tartalmát el tudja érni.
Jelenleg elavult böngészőt használ, mely biztonsági hiányosságokhoz és csökkentett felhasználói élményhez vezethet.
Hogyan frissítheti egyszerűen böngészőjét.