+ 36 / 23 / 504 – 845
MŰSZAKI TÁMOGATÁS -849
EDI TANÁCSADÁS -847
Ajánlatkérés

A SPAR RECADV-ra vált

Több mint átvételi igazolás

A RECADV (átvételi elismerés) lerövidíti az információ útját, minimalizálja a számlázási eltéréseket és csökkenti a személyi ráfordításokat a raktárban, az eladási pontokon és a könyvelésen is. A SPAR Ausztria már felismerte ezeket az előnyöket saját és szállítói érdekében is. Daniel Schuster a SPAR Ausztria munkatársa (E-kereskedelem & B2B-Projektek Központi Beszerzési Osztály) az alábbi interjúban mesél ehhez kapcsolódó tapasztalatiról:

A SPAR Ausztria nemrég vezette be a RECADV üzentek használatát. Miért?

Egyrészt RECADV az áruátvételi igazolásáegyre gyakrabban előírt formája az EU-ban. Másrészt azt reméljük, hogy a RECADV bevezetésével csökkenteni tudjuk a számlázási különbségeket.

Ki profitál a leginkább a RECADV bevezetésből a cégben?

A RECADV bevezetéséből mindenki profitál, akit a mennyiségi és számlázási eltérések eddig érintettek. Munkatársainknak az eladási pontokon, illetve a raktárakban nem kell többé a mennyiségi eltéréseket jelenteniük. A beszerzésen és a könyvelésen pedig jelentősen, akár a nullára is lecsökkenhet a számlázási eltérésekből adódó többletmunka mennyisége a RECADV bevezetésével.

Milyen előnyöket kínál a RECADV a szállítók számára?

A SPAR a hozzá beérkező áru mennyiségéről közvetlenül az áruátvétel után visszaigazolást küld a szállítóknak. Ezáltal az információ és a termék mozgása időben nagyon közel esik egymáshoz. Egy másik nagy előny a szállítók számára, hogy a számlákat szintén közvetlenül azután állítjuk ki, ahogy az árut átvettük, ami csökkenti a reklamációk és a további a számla módosításainak (javítások, jóváírások) szükségességét.

Kíván az átállás valamilyen ráfordítást a szállítók részéről?

Néhány szállítónál esetleg a számlázás időpontját kell csak az új folyamathoz igazítani. Aki meg tudja várni, hogy az átvételi elismerés RECADV formájában megérkezzen, annak semmiféle jóváírást nem kell utólagosan kiállítania. Azoknak a szállítóinknak, akik már bevezették, vagy tervezik az INVOIC üzenet bevezetését, sokkal könnyebb dolguk van. Az ő folyamataik sokkal rövidebb feldolgozási időt biztosítanak, mint azoké, akik a számlákat kinyomtatják, és postai úton továbbítják.

Milyen segítséget biztosít a szállítóknak a SPAR az átállás során?

A SPAR minden egyes szállítójával leteszteli a folyamatot, aki a jövőben RECADV üzenet formájában szeretne átvételi elismerést kapni.

Vannak egyéb célcsoportok is, akik a RECADV bevezetéséből profitálnak?

Minél több résztvevője van a szállítási folyamatnak, annál több fél profitál a RECADV bevezetéséből. Középtávon ezek például a logisztikai szolgáltatók is lehetnek. A célunk az, hogy az információ átadás idejét a szerződéses beszállítóink és a könyvelés felé lecsökkentsük, és hogy a RECADV üzenetet közvetlenül nekik küldjük el.

Hogyan fogja a SPAR a RECADV bevezetését a szállítók között népszerűsíteni?

Minden szállítónknak felajánljuk a RECADV bevezetését, akár használnak más EDI üzenetet, akár hagyományos módon kapják tőlünk az átvételi elismerést. A következő lépésben külön felvesszük kapcsolatot, azokkal a szállítókkal, akiknél jellemzően gyakran lépnek fel a eltérések.

RECADV – Átvételi elismerés

A RECADV (Átvételi elismerés üzenet) egy olyan EANCOM üzenet, amely az áru átvételének az igazolására szolgál. Az üzenet mindig egy adott szállítmányhoz kapcsolódik, és részletes információkat tartalmaz a mennyiségbeli eltérésekről, az elveszett termékekről, a lopásokról és a károkról is.

Előnyök a szállítók számára:

  • Visszaigazolás a szállítmány megérkezéséről, átvételéről
  • A hibás számlázásokat korrigáló jóváírások kiiktatása

Előnyök a kereskedők számára:

  • Kevesebb hiba a számlázásban
  • A szállítmány adatai már a rendszerben vannak

Symbolic image copyright SPAR

Kérjük, aktiválja a cookie-kat a böngésző beállításaiban, hogy a weboldal teljes tartalmát el tudja érni.
Jelenleg elavult böngészőt használ, mely biztonsági hiányosságokhoz és csökkentett felhasználói élményhez vezethet.
Hogyan frissítheti egyszerűen böngészőjét.