+ 36 / 23 / 504 – 845
MŰSZAKI TÁMOGATÁS -849
EDI TANÁCSADÁS -847
Ajánlatkérés

A Ravak okosiroda

Ravak fürdőszoba: a vállalat okosiroda vagyis smart office kialakításával erősíti az innovatív szemléletet

Smart office és okos dokumentumkezelés

Sokszor hallhatunk szenzorokkal ellátott, okoseszközökkel felszerelt, modern irodákról, ahol a redőnyök automatikusan működnek és a klíma „beállítja magát”. De mit is jelent egy ilyen irodában dolgozni, és hogyan gondolkodik ma egy környezettudatos, modern cég? 

Maximális komfortérzet

A népszerű, fürdőszobafelszereléseket gyártó Ravak Hungary Kft. új, innovatív irodájába látogathattunk el, melynek megtervezése során az utolsó részletig átgondolt, átfogó megoldást álmodtak meg. Ez a gondolkodásmód azonban nem csak az irodájukra jellemző. A RAVAK termékek minőségét a legújabb technológiák, az elsőosztályú alapanyagok és a többéves szakmai tapasztalat biztosítja.

Már az iroda épülete kiemelkedik fenntartható megoldásaival és az intelligens innovatív funkciók alkalmazásával. Emellett a munkatér modern, jól felszerelt és hatékony környezetet biztosít az ott dolgozóknak. Belépve az első meglepetés: nincsenek villanykapcsolók. A megfelelő energiakihasználásról automatikus világítás, jelenlét- (és nem mozgás) érzékelő és fényerőt mérő szenzorok gondoskodnak.

A komfortérzetet tovább növelik az automata árnyékolók, amelyeket az épület tetején található időjárás állomás adatai és a Nap fényereje szerint az épületautomatika vezérel. Nyáron már kisebb fényerő esetén leengedi a redőnyöket, hogy az épület ne melegedjen fel, télen ellenben nagyobb fényerőig engedi be a Nap melegét, hogy ezzel is csökkentse a fűtésköltséget. Ugyanakkor azt is figyelembe veszi, hogy a monitorokat és a kivetítőt jól lehessen látni.

A jó hangulatról az okosiroda falára felszerelt hangszórók gondoskodnak arra az esetre, ha a dolgozók hangosan szeretnének zenét hallgatni.

Digitalizálás a dokumentumkezelésben

A RAVAK Hungary Kft.-nek kiemelt szerepet játszik a mindennapi folyamataikban a digitalizáció. Ezen törekvés nem csak az okoseszközökkel felszerelt smart office formájában jelenik meg, hanem ellátásilánc folyamataikban is. Évek óta alkalmazzák az elektronikus adatcserét (EDI-t), ezen keresztül fogadják a megrendeléseket, és küldik ki a szállítóleveleket és a számlákat.

A szállítóleveleket digitális aláírással látják el, így elegendő mindössze egy példányt nyomtatniuk az ügyfél számára – a partnereik nagy része ugyanis még mindig igényli a papír alapú megoldást.

A közös munka az EDITEL Hungary és a RAVAK között 2020 júliusában kezdődött, amikor is ERP szolgáltató váltást történt és a korábban bevezetett EDI folyamataikat (számlafogadás és rendelésküldés) is átvette az EDITEL, valamint kiegészítették szállítólevél küldésével.

„Az átállás nagyon gyorsan és problémamentesen zajlott együtt a vállalatirányítási rendszer bevezetésével, így megvalósult az az igényünk is hogy az ERP rendszer képes legyen kezelni a NAV XML formátumot.” – osztotta meg Karvaly Áron, informatikai vezető velünk a tapasztalatait.

Partnereikkel, az épületgépész áruházláncokkal, barkácsáruházakkal jelenleg is használják az EDI szolgáltatásokat, valamint folynak az egyeztetések további lehetséges partnerek bevonásáról.
Első körben a magyarországi OBI és Praktiker áruházak szerepelnek terveik között, itt szeretnének egyéb üzenettípusokat is bevezetni a jelenleg használt rendelés (ORDERS) és számla (INVOIC) mellett. Emellett a cégcsoporton belül is optimalizálnák folyamataikat az EDI segítségével.

A RAVAK Hungary Kft.-ről

Ravak LogoA RAVAK Hungary Kft. a cseh RAVAK Rt. (Közép-Európa legnagyobb fürdőszoba-berendezés gyártója) leányvállalataként, 1999-ben kezdte el működését és napjainkban meghatározó szerepet tölt be a magyar fürdőszobai berendezések és kiegészítők piacán. A fürdőszobafelszereléseket gyártó vállalat valamennyi terméke megfelel a legszigorúbb szabványoknak és kritériumoknak, a gyártás több gyáregységben történik. A cég 2020 -as árbevétele meghaladta a 4,3 milliárd forintot.

Symbolic image copyright Ravak
Logo copyright Ravak

Kérjük, aktiválja a cookie-kat a böngésző beállításaiban, hogy a weboldal teljes tartalmát el tudja érni.
Jelenleg elavult böngészőt használ, mely biztonsági hiányosságokhoz és csökkentett felhasználói élményhez vezethet.
Hogyan frissítheti egyszerűen böngészőjét.