+ 36 / 23 / 504 – 845
MŰSZAKI TÁMOGATÁS -849
EDI TANÁCSADÁS -847
Ajánlatkérés

A PENNY elektronikus szállítóleveleket vezet be

A Penny bejárata: elektronikus szállítólevél bevezetése történt a cégnél

Elektronikus szállítólevél a kiskereskedelemben

A PENNY kiskereskedelmi lánc – együttműködve az EDITEL cseh leányvállalatával – elektronikus szállítóleveleket vezet be mind az elosztóközpontokba, mind a közvetlenül az üzletekbe történő szállításhoz.

A kereskedelmi lánc közel 400 üzlettel rendelkezik Csehországban. Mottójuk: “Nakupujte hezky česky” (Vásároljon jól cseh módon – vagyis okosan, jó áron, helyi termékeket). A PENNY-nél arra törekednek, a vásárlók kedvenc termékeit közel, „a szomszédban” tegyék elérhetővé.

Piaci pozíciójának megszilárdítása és a hatékonyság növelése érdekében a PENNY nagy hangsúlyt fektet az innovációra és digitalizálásra. Ennek érdekében nemrég zárta le az elektronikus szállítólevelek (vagyis a DESADV üzenettípus) bevezetésére irányuló projekt kísérleti szakaszát. A projekt bevezetésében az EDITEL Group csehországi csapata támogatta.

A DESADV üzenet

A DESADV (Feladási értesítés) fontos üzenettípus az elektronikus adatcsere (EDI) során. Részletes adatokat tartalmaz a meghatározott feltételek között feladott áruról, célja, hogy részletes információhoz juttassa a megrendelőt a szállítmány tartalmáról.

A DESADV üzenetek az logisztikai központba történő szállításra vonatkoznak, ahol egyaránt használható a hagyományos szállítólevelek, valamint SSCC kódokkal ellátott szállítólevelek kiváltására. A projekt célja az áruk átvételének felgyorsítása, pontosítása, beleértve a pontos tételekre és lejárati időkre vonatkozó információkat is.

Ugyanígy alkalmazzák a szállítóleveleket az üzletekben történő közvetlen szállítások fogadására – itt azonban csak klasszikus, SSCC kódok nélküli verziót.

A szállítólevelekhez a PENNY a D.01B verzióban a saját részhalmazait használja, amelyek azonban nem támasztanak megnövekedett adattartalmi követelményeket a beszállítókkal szemben a Cseh Köztársaság vámhatósága szerinti hagyományos szállítólevelekhez képest. A megvalósítás megkönnyítése érdekében megjegyzésekkel ellátott példa üzenetek készültek, amelyek elérhetők a PENNY beszállítói honlapján,

A kísérleti szakasz sikeres lezárása után a beszállítók számára tömegesen vezetik be a megoldást, az EDITEL CZ-vel együttműködésben.

A cégről

Penny céglogóA PENNY közel 25 éve, azaz 1997-ben lépett be a cseh piacra, és azonnal a régiók fejlesztésére koncentrált. Ennek eredményeként a legszélesebb, közel 400 üzletből álló hálózattal rendelkezik, és több mint 5800 alkalmazottat foglalkoztat. A PENNY a REWE nemzetközi kiskereskedelmi lánc leányvállalata, amely 20 európai országban több mint 15 000 üzletet üzemeltet, és mintegy 330 000 alkalmazottat foglalkoztat. A PENNY Csehországon kívül Magyarországon, Németországban, Ausztriában, Olaszországban és Romániában is megtalálható.

Symbolic image copyright Penny Market s.r.o.
Logo copyright Penny Market s.r.o.

 

Kérjük, aktiválja a cookie-kat a böngésző beállításaiban, hogy a weboldal teljes tartalmát el tudja érni.
Jelenleg elavult böngészőt használ, mely biztonsági hiányosságokhoz és csökkentett felhasználói élményhez vezethet.
Hogyan frissítheti egyszerűen böngészőjét.