Sie müssen Cookies in ihrem Browser aktivieren um diese Website/Applikation in vollem Umfang benutzen zu können.
Sie verwenden einen veralteten Browser mit möglichen Sicherheitsschwachstellen und können nicht alle Funktionen dieser Webseite nutzen.
Hier erfahren Sie, wie einfach Sie Ihren Browser aktualisieren können
+36 / 23 / 504 - 845
MŰSZAKI TÁMOGATÁS -849
EDI TANÁCSADÁS -847

Bank / Pénzügy

Az ágazat jellemzői

A pénzügyi szektor egy dinamikus és gyorsan fejlődő ágazat. A kereskedelmi bankok mellett ide tartoznak a takarékbankok, különböző pénzügyi szervezetek és a központi bank is. A különféle bankok nagy szerepet játszanak az egyes üzleti tevékenységekben és emiatt több ágazattal kapcsolatban állnak. A legtöbb üzleti folyamat banki fizetési eljárással valósul meg. Ehhez mindenképp szükséges, hogy a pénzügyi tranzakciók hatékonyan menjenek végbe.

Kihívások

A pénzügyi szektorban kifejezetten nagy hangsúlyt fektetnek a különböző jogi és szabályozási követelményeknek való megfelelésre. Az EDI folyamatoknak köszönhetően biztonságosan továbbíthatóak a könyvelési és statisztikai riportok a Központi Bank részére. A biztonságos és megbízható adatcsere a pénzügyi szereplők között elengedhetetlen. Ennek köszönhetően valósul meg a határidőre való kifizetés, hatékony készpénzgazdálkodás és további pénzügyi folyamatok.

EDI nyújtotta előnyök

Az EDI (elektronikus adatcsere) folyamatok garantálják, hogy a nemzeti bankokkal történő kommunikáció során a számviteli adatok és statisztikák átvitele biztonságosan történjen meg.

Az elektronikus adatcsere a következőket nyútja a banki szektor szereplőinek:

  • Rendszeres kifizetések automatizálása (pl. bérek esetében)
  • Hatékony készpénzgazdálkodás
  • Elektronikus Számlamegjelenítés és Fizetés (Electronic Bill Presentment and Payment) internetbank rendszerekben
  • Pénzügyi információk cseréje bankok között
  • Hibakockázat csökkenése
  • Folyamatok biztonsága
  • A manuális beavatkozás minimalizálása

EDITEL Partnerhálózat