Sie müssen Cookies in ihrem Browser aktivieren um diese Website/Applikation in vollem Umfang benutzen zu können.
Sie verwenden einen veralteten Browser mit möglichen Sicherheitsschwachstellen und können nicht alle Funktionen dieser Webseite nutzen.
Hier erfahren Sie, wie einfach Sie Ihren Browser aktualisieren können
+36 / 23 / 504 - 845
MŰSZAKI TÁMOGATÁS -849
EDI TANÁCSADÁS -847

Az EDI-től az EDITEL Hungary-ig

Az eXite® elődje, az ECODEX

 

'80-as évek - A kezdet

Ez idő tájt az osztrák kereskedelmi láncok és szállítóik már felismerték az elektronikus adatcsere (EDI) alkalmazásával járó előnyöket. Az EDI a jövő technológiájaként, az ellátási lánc harmonizációján és optimalizálásán keresztül járul hozzá a jelentős hatékonyságnöveléshez, minőségjavításhoz és költségmegtakarításhoz.

A kereskedelmi partnerek közötti strukturált üzleti adatok cseréjéhez szükséges szabványok képezik a folyamat logisztikai gerincét. Az EAN Austria (ma már GS1 Austria) globális azonosító rendszerének segítségével, és a szabványosított számsoroknak köszönhetően a szállítók (GLN), a termékek (GTIN), valamint a szállítási egységek (SSCC) is egyértelműen és összetéveszthetetlenül azonosíthatóak.

1987 – Az ECODEX létrejötte

Az EAN Austria neves osztrák vállalatokkal közösen a szabványos elektronikus üzleti adatok cseréjének megvalósítása érdekében fejlesztette ki az ECODEX (ElectronicCommercial Data Exchange) eBusiness platformot. A platform folyamatos fejlesztése során mindig a piac igényei voltak az irányadó szempontok. Az ECODEX rövid időn belül a legfontosabb, és a legnagyobb EDI platformmá vált Ausztriában, a fogyasztói termékek iparágában.

A kommunikáció alapja az EAN/GS1 által szabványosított EANCOM® üzenetformátum, amely a UN/EDIFACT (UnitedfNations/ Electronic Data Interchange for Administration, Commerce and Transport) szabvány egy részhalmaza. Az EANCOM® üzenetformátum összefoglalja a 40 legfontosabb üzleti dokumentumot, többek között a számlát, megrendelést, szállítólevelet, számlakivonatot és átutalási megbízást.

1990 – 2004 iparágak között és nemzetközi szinten

Az ECODEX több mint 60 millió tranzakcióval Ausztria legmeghatározóbb EDI szolgáltatása. Az elektronikus adatcsere már hosszú ideje nem csak a fogyasztói termékek iparágát érinti, hanem sikeresen alkalmazzák a technológiát az építőiparban, a gyógyszeriparban, a bútoriparban, a logisztikában és szállítmányozásban csakúgy, mint a bankszektorban és a közigazgatásban is. Az ECODEX már Ausztrián kívül is összekapcsolja az ügyfeleit, mivel számos külföldi IT szolgáltatóval folytatott együttműködésnek köszönhetően a belföldi ügyfelek is adatokat cserélhetnek a nemzetközi partnereikkel.

Adatok biztonságos cseréje = eXite®

2004 – ECODEX-ből eXite®

Több mint 16 év üzemeltetés után az ECODEX helyét átvette az eXite® Business Integration Network. Az EAN Austria 2004-ben jelent meg a piacon az új fejlesztésű platformmal. Az eXite®-tal egy biztonságosabb, megbízhatóbb, rugalmasabb, és a technika legújabb színvonalának megfelelő szolgáltatással lépett be az EAN az elektronikus adatcsere jövőjébe.

2008 - Az EDITEL Austria megalapítása

A GS1 Austria (2005-ben a név EAN-ról GS1-re változott) kiszervezte az eBusiness/eCom üzletágat, és 100%-os tulajdonosként alapította meg az EDITEL Austria-t, egy leányvállalatot, amely az eXite® platform teljes operatív üzemeltetéséért felel.

2008 - 2011 Kelet-Közép-Európa vezető EDI szolgáltatója

Az EDITEL Austria lépésről lépésre építette ki az EDI szolgáltatást a közép- és kelet-európai régióban. Az osztrák központ megalakulását a további irodák létrehozása követte Prágában, Pozsonyban, Budapesten (EDITEL Hungary Kft.) és 2011-től Isztambulban is. Eközben az EDITEL csoport a leányvállalatain és a franchise partnerein keresztül Közép- és Kelet-Európa szerte 18 országban képviselteti magát.

Az EDITEL termékcsalád átfogó megoldást nyújt minden vállalat számára a KKV-tól a nagy konszernekig. Az EDITEL Hungary és az egész vállalatcsoport kiemelt célja a jövőre nézve is az EDI alkalmazásával elérhető optimalizációs potenciál további kiaknázása, és az üzleti partnerek közötti optimális adatcsere biztosítása a legmagasabb technológiai szinten.

EDITEL Partnerhálózat