Sie müssen Cookies in ihrem Browser aktivieren um diese Website/Applikation in vollem Umfang benutzen zu können.
Sie verwenden einen veralteten Browser mit möglichen Sicherheitsschwachstellen und können nicht alle Funktionen dieser Webseite nutzen.
Hier erfahren Sie, wie einfach Sie Ihren Browser aktualisieren können
+36 / 23 / 504 - 845
MŰSZAKI TÁMOGATÁS -849
EDI TANÁCSADÁS -847

Penny Market

Elektronikus rendelések az EDITEL eXite® megoldásával

A nemzetközi stratégiának köszönhetően a REWE International AG célja a Rewe kereskedelmi vállalatok (BILLA, MERKUR, PENNY MARKET, BIPA) ellátási láncának EDI-n keresztüli harmonizációja. A szükséges technológiai infrastruktúrát a REWE koordinálja a KKE régióra vonatkozóan az ausztriai központból. A jelenlegi EDI projekt kihívása a magyar Penny Market leányvállalatának csatlakoztatása volt a REWE EDI hálózathoz, megfelelve a regionális kívánalmaknak és specifikációknak, így például a jogszabályoknak is.

Jelentősen javult az ellátási lánc folyamatainak minősége és a szállítóinkkal folytatott együttműködés is. Továbbá fontos eredmény volt a Rewe International AG bécsi EDI központjához történő problémamentes csatlakozás. Az EDITEL EDI szakértői az EDI bevezetésének minden lépésében támogattak minket és üzleti partnereinket.

Penny Market IT az eXite®-ról

A megoldás

Annak érdekében, hogy a bevezetés problémamentes és egyszerű legyen a Penny az EDITEL eXite® Business Integration Network-jét választotta, amely már több mint 20 éve sikeresen működik a Rewe International AG nél. Az eXite®-tal a Penny Hungary nem csak a Rewe rendszeréhez csatlakozik, hanem az összes üzleti partnerhez mindössze egy kapcsolat használatával. Első lépésként a Penny Market bevezette az elektronikus rendelési folyamatot (ORDERS). Ezt követően került sorra az elektronikus feladási értesítés (DESADV) és a számlák (INVOIC) alkalmazása a projekt második részeként.

Az eredmény

Köszönhetően az eXite®-nak a Penny Hungary egyszerűen kapcsolódott a REWE International AG központosított EDI infrastruktúrájához. A Penny ezen felül részesedik az automatizált ellátási lánc előnyeiből, és javította a szállítókkal való együttműködést.

Továbbá számos belső folyamat és a környezettudatosság is jelentősen fejlődött. Az érintett részlegek, mint a könyvelés, beszerzés és logiszika egytől egyig nagyobb hatékonyságról és fenntarthatóságról számoltak be, köszönhetően az erőforrás takarékos munkamegosztásnak, valamint a papírfelhasználás csökkentésének. Az eXite® kapcsolatnak köszönhetően a Penny Market megtette a következő lépést a versenyképes magyar kiskereskedelmi piachoz való alkalmazkodáshoz, és úgy pozícionálta magát, mint egy technológiailag fejlett, innovatív vállalat.

Penny Market

A vállalat

A Penny Market Kft. – amely 1996 óta van jelen Magyarországon – az egyik vezető élelmiszer-diszkont üzletlánc jelenleg 191 üzlettel. A nemzetközi piacon működő REWE Csoport leányvállalata Európában 7 országban van jelen több mint 3000 üzlettel.

Az EDI projektről röviden

 • EDITEL szolgáltatások a Penny Marketnél
  • EDI Kommunikáció az eXite®-on keresztül
 • EDI nyújtotta előnyök a Penny Marketnél
  • Megbízható és aktuális termékadatok
  • Az élelmiszeradatok automatikus cseréje
  • Központi adatkezelés
  • További, akár nemzetközi üzleti partnerek egyszerű bevonása
  • Az üzleti partnerek támogatása és tanácsadás az EDITEL-től az átállás előtt, alatt és után
  • Az eXite® EDI platform alkalmazása az épületmenedzsment egyéni igényeire szabva

EDITEL Partnerhálózat