Sie müssen Cookies in ihrem Browser aktivieren um diese Website/Applikation in vollem Umfang benutzen zu können.
Sie verwenden einen veralteten Browser mit möglichen Sicherheitsschwachstellen und können nicht alle Funktionen dieser Webseite nutzen.
Hier erfahren Sie, wie einfach Sie Ihren Browser aktualisieren können
+36 / 23 / 504 - 845
MŰSZAKI TÁMOGATÁS -849
EDI TANÁCSADÁS -847

Hírek

30.10.2015

Az elektronikus szállítólevelek igazi ereje

DESADV-Tanulmány

Időmegtakarítás, az árurendelés optimalizálása, gyorsabb hozzáférhetőség az ellátási lánc adataihoz, és még sok további előnyt nyújt a GS1 logisztikai címkéinek és az elektronikus szállítólevélnek, a DESADV-nak (Despath Advice) az összekapcsolása – erősíti meg a GS1 Ausztria legfrissebb kimutatása.

Egyértelmű beazonosíthatóság és a logikai egységek visszakövethetősége a teljes ellátási láncon belül – ezt biztosítják a GS1 logisztikai címkéi. Kiegészítve az elektronikus szállítólevéllel, a DESADV-val, az árumozgás valós idejű összhangba kerül az információáramlással. A kereskedő cégek nehézségei és egyben fejlődési lehetőségei éppen a gyárakkal és a logisztikai cégekkel történő hatékony együttműködésben rejlenek, világít rá a GS1 Ausztria DESADV tanulmánya. A tanulmányt Dr. Maria Madlberger, bécsi Webster Egyetem Üzleti és Vállalatirányítási Karának professzora végezte el.

A kereskedői oldalon egyértelmű előnyökről számolhatunk be a DESADV elektronikus szállítólevelek és a GS1 logisztikai címkéi által garantált átlátható és folyamatos információáramlásnak köszönhetően, mely jelentős megtakarításokhoz vezethet. 30 percnyi időbeli megtakarításhoz például az áruátvételkor, de a pénzügyi részleg is jelentősen hatékonyabbá válik a manuális adminisztratív feladatok lecsökkenésével és a folyamatok integrált nyomon követhetőségével. A DESADV egy fontos kapocs a megrendelések és a számlák között, amely egy zárt elektronikus információáramlást tesz lehetővé. Kevésbé közismert tény azonban, hogy a DESADV és a GS1 logisztikai címkéinek használatából a gyártó cégek is profitálnak. A kutatás egyik esettanulmánya például azt mutatja be, miképp tudja a DESADV és a GS1 logisztikai címkék használata a belső minőségbiztosítást forradalmasítani.

Dr. Maria Madlberger, bécsi Webster Egyetem Üzleti és Vállalatirányítási Karának professzora

Fontos szerepet játszanak azok a logisztikai szolgáltatók is, akik időközben „adatszállítókká“ is előléptek. Egyre gyakrabban ők az az összekötő kapocs, amely a DESADV üzenetet a gyártó cégektől a kereskedőcéghez eljuttatja, és adott esetben a szükséges egyeztetéseket elvégzi. „A logisztikai szolgáltatók egybehangzó véleménye: a DESADV javítja a szállítás minőségét, és ebből mind a gyártó-, mind pedig a kereskedőcégek egyformán profitálnak“ – foglalja össze Dr. Madleberger.

Az elektronikus szállítólevél és a GS1 szállítói címkék közös használatában rejlő potenciál ezzel a tanulmánnyal még egyértelműbbé vált. Azt reméljük, hogy ez a cégek számára motiváló erő lesz, hogy megtegyék a fejlesztéshez szükséges lépéseket.

Gregor Herzog, a GS1 Ausztria ügyvezető igazgatója

A tanulmányt először 2015 szeptemberében a bécsi Schönbrunni Kastélyban prezentálták

EDITEL Partnerhálózat