Sie müssen Cookies in ihrem Browser aktivieren um diese Website/Applikation in vollem Umfang benutzen zu können.
Sie verwenden einen veralteten Browser mit möglichen Sicherheitsschwachstellen und können nicht alle Funktionen dieser Webseite nutzen.
Hier erfahren Sie, wie einfach Sie Ihren Browser aktualisieren können
+36 / 23 / 504 - 845
MŰSZAKI TÁMOGATÁS -849
EDI TANÁCSADÁS -847

Hírek

13.12.2017

TPCA

Autóipar: pontosság az EDI-vel

TPCA

Kiemelt pontosság és magas időbeli nyomás jellemzi a modern autóipar termelői láncát. Nem véletlen, hogy az egyik legfontosabb folyamatot JIT-nek (just in time, magyarul: pontosan a megfelelő időben) hívják. Nemzetközi beszállítók egész csoportját kell ahhoz koordinálni, hogy minden alkatrész pontosan a megfelelő időben érkezzen meg a gyártósorra. Ebben nagy segítséget nyújt az elektronikus adatcsere (EDI) használata, még az egyik legnagyobb autóipari vállalat, a TPCA esetében is. A cseh székhelyű japán Toyota és a francia PSA közös vállalkozása úgy döntött, hogy EDI beruházását a legújabb technikai vívmányok alapján korszerűsíti.

2016-ban az EDITEL nyerte meg az autóipari óriás TPCA (Toyota Peugeot Citroën Czech s.r.o) EDI szolgáltató tenderét.

Az EDITEL megoldásainak sokszínűsége és lehetőségei, a magas szakmai nívó és a 30 éves gyakorlati tapasztalat az EDI projektek területén meggyőzött minket, hogy az EDITEL a legjobb választás a tenderen induló EDI szolgáltatók között.

Aleš Höfner, TPCA Kolín ügyvezető igazgatója

Az EDITEL számára az egyik első kihívás az adatok migrálása volt a régi EDI megoldásról az EDITEL eXite® EDI megoldására. Az átállás következő kulcslépése a beszállítók zökkenőmentes csatlakoztatása volt, valamint egy új Web EDI megoldás kidolgozása kifejezetten a TPCA partnerei számára. A webportál használatával csökkentek a költségek, és megszűnt a hibás adatbevitelből származó plusz munka a gyártás teljes folyamatában. Az üzleti kommunikáció a TPCA beszállítói és üzleti partnerei között az EDITEL EDI (elektronikus adatcsere) megoldásán keresztül gördülékenyen és pontosan (JIT) működik. A hagyományos logisztikai dokumentumokon túl, mint például a szállítólevelek, előrejelzéseket és megegyezéseket is küldhetnek egymásnak a rendszerben.

Az EDI egy nélkülözhetetlen technológia az autóipar számára, melynek teljes potenciálját a logisztikában és a készletezésben még csak ezután fogjuk megtapasztalni. A sikeres projekt során nagy hasznunkra lett az EDITEL PDF e-számla megoldása is. A jövőben mindenképpen folytatni szeretnénk az EDITEL-el megkezdett utat.

Milos Bares a TPCA projekt tagja

Röviden

 • Gördülékeny átállás a régi EDI megoldásról az EDITEL eXite® EDI rendszerére
 • Széles körű kommunikáció és támogatás a 250 beszállító csatlakozásakor
 • A minőség és a know-how átadásának fokozása az ügyfélszolgálaton
 • Telepített EDI üzenetek:
  • EDIFACT DELJIT (Just-In-Time szállítás)
  • EDIFACT DELFOR (szállítási előrejelzés)
  • EDIFACT INVOIC (számla)
  • ODETTE DELINS (szállítás lemondása)
  • EDIFACT DESADV (szállítólevél)
TPCA

A TPCA

Az autóipari gyártóvállalat, a TPCA (Toyota Peugeot Citroën Czech s.r.o), melynek hivatalos székhelye a cshországi Kolínban található a japán Toyota Motor Corporation (TMC) és a francia PSA Csoport közös vállalkozása. 2400 foglalkoztatottjával és éves 41 billiós cseh koronás forgalmával a TPCA Csehország harmadik legnagyobb autóipari vállalata.

EDITEL Partnerhálózat