A honlap böngészésével elfogadja a cookie-k használatát. Tovább információért, kattintson ide!

Hírek

27.09.2016

Online kereskedelem: versenyfutás az idővel

Mai rohanó világunkban az idő egyre fontosabb tényezővé válik - az online kereskedelemben pedig még inkább! Danile Frohn, a Smartbox Pro igazgatója így fogalmazza meg tapasztalatait: „A gyorsaság az online kereskedelem alfája és omegája. Az Amazon Prime és az ebay PLUS korában mindes egyes perc sokat számít. A beérkező megrendeléseknek 14 órán belül már úton kell lenniük, hogy a termékek időben megérkezzenek vásárlóikhoz. Az EDI nélkül ezt nem tudnánk garantálni.” Miután a Smartbox Pro az év elején sikeresen kiépétette EDI kapcsolatát a METRO nagykereskedéssel, most az online kereskedelem területén is automatizálja megrendeléseit – szintén az elektronikus adatcsere (EDI) segítségével. Az átállás első sikerei a Smartbox Pro termékeinek egyik online forgalmazójánál, a „Handelstaerke” webáruházában, a „karton-billiger.de“-n valósultak meg.

Ami eddig fárasztó manuális adatbevitelt igényelt, most az EDI-nek hála teljesen automatikusan megy végbe. A vevői megrendelések (ORDERS) a Handelsstaerke webáruházából a cég ERP rendszeréből közvetlenül - minden további átalakítás és csoportosítás nélkül - jutnak el a Smartbox Prohoz: ez jelentősen lecsökkenti feldolgozásuk idejét! Míg a Smartbox kézbesíti a megrendeléseket a vevőknek, a Handelsstaerke kiállítja a szállítóleveleket és a számlákat.

A teljesen automatizált rendelési folyamatoknak köszönhetően már reggel hétkor megkezdhetjük a szállítás előkészítését a raktárban, ami az EDI bevezetése előtt csak a megrendelések manuális feldolgozása után, legkorábban délben volt lehetséges.

Danile Frohn, a Smartbox Pro igazgatója

A Smartbox Pro jó példa az EDI használatának hatékonyságára az online kereskedelmben, különösen nagyszámú megrendelések esetén: „Online forglamazóinkhoz jellemzően sok, kis értékű megrendelés érkezik be, aminek feldolgozása túl sok energiát venne igénybe. Szerencsére az EDI-vel ezeket a megrendeléseket már nem kézzel kell regisztrálnunk. A megrendelések kezelése, az EDI-vel számuktól és értéküktől függetlenül, sokkal gyorsabb, pontosabb és hatékonyabb lett“ - nyilatkozta Daniel Frohn. Így nem meglepő, hogy a Smatrbox Pro már az EDI átállás következő lépését tervezi: „Verpackung Roper“ nevű online forgalmazójával idén a teljes szállítási folyamatot EDI alapokra helyezi.