Sie müssen Cookies in ihrem Browser aktivieren um diese Website/Applikation in vollem Umfang benutzen zu können.
Sie verwenden einen veralteten Browser mit möglichen Sicherheitsschwachstellen und können nicht alle Funktionen dieser Webseite nutzen.
Hier erfahren Sie, wie einfach Sie Ihren Browser aktualisieren können
+36 / 23 / 504 - 845
MŰSZAKI TÁMOGATÁS -849
EDI TANÁCSADÁS -847

Hírek

27.09.2016

Online kereskedelem: versenyfutás az idővel

Mai rohanó világunkban az idő egyre fontosabb tényezővé válik - az online kereskedelemben pedig még inkább! Danile Frohn, a Smartbox Pro igazgatója így fogalmazza meg tapasztalatait: „A gyorsaság az online kereskedelem alfája és omegája. Az Amazon Prime és az ebay PLUS korában mindes egyes perc sokat számít. A beérkező megrendeléseknek 14 órán belül már úton kell lenniük, hogy a termékek időben megérkezzenek vásárlóikhoz. Az EDI nélkül ezt nem tudnánk garantálni.” Miután a Smartbox Pro az év elején sikeresen kiépétette EDI kapcsolatát a METRO nagykereskedéssel, most az online kereskedelem területén is automatizálja megrendeléseit – szintén az elektronikus adatcsere (EDI) segítségével. Az átállás első sikerei a Smartbox Pro termékeinek egyik online forgalmazójánál, a „Handelstaerke” webáruházában, a „karton-billiger.de“-n valósultak meg.

Ami eddig fárasztó manuális adatbevitelt igényelt, most az EDI-nek hála teljesen automatikusan megy végbe. A vevői megrendelések (ORDERS) a Handelsstaerke webáruházából a cég ERP rendszeréből közvetlenül - minden további átalakítás és csoportosítás nélkül - jutnak el a Smartbox Prohoz: ez jelentősen lecsökkenti feldolgozásuk idejét! Míg a Smartbox kézbesíti a megrendeléseket a vevőknek, a Handelsstaerke kiállítja a szállítóleveleket és a számlákat.

A teljesen automatizált rendelési folyamatoknak köszönhetően már reggel hétkor megkezdhetjük a szállítás előkészítését a raktárban, ami az EDI bevezetése előtt csak a megrendelések manuális feldolgozása után, legkorábban délben volt lehetséges.

Danile Frohn, a Smartbox Pro igazgatója

A Smartbox Pro jó példa az EDI használatának hatékonyságára az online kereskedelmben, különösen nagyszámú megrendelések esetén: „Online forglamazóinkhoz jellemzően sok, kis értékű megrendelés érkezik be, aminek feldolgozása túl sok energiát venne igénybe. Szerencsére az EDI-vel ezeket a megrendeléseket már nem kézzel kell regisztrálnunk. A megrendelések kezelése, az EDI-vel számuktól és értéküktől függetlenül, sokkal gyorsabb, pontosabb és hatékonyabb lett“ - nyilatkozta Daniel Frohn. Így nem meglepő, hogy a Smatrbox Pro már az EDI átállás következő lépését tervezi: „Verpackung Roper“ nevű online forgalmazójával idén a teljes szállítási folyamatot EDI alapokra helyezi.

EDITEL Partnerhálózat