A honlap böngészésével elfogadja a cookie-k használatát. Tovább információért, kattintson ide!

Hírek

06.03.2011

Nincs EDI - nincs üzlet

Az elektronikus adatcsere egyre népszerűbb napjainkban, különösképpen a kiskereskedelmi szektorban. Ennek megfelelően növekszik az emberi beavatkozás nélkül feldolgozott üzleti dokumentumok száma.

A rendelés képezi minden üzlet alapját. Rendelés nélkül nincs forgalma a beszállítónak, és nincs eladható áruja a kiskereskedőnek. Ez a helyzet bizonyára mindkét fél rémálma, ezért nagyon meg kellene fontolni az elektronikus adatcsere módját.

Egy új rendszer bevezetése előtt az olyan sarokpontok értékelésére, mint megbízhatóság (szolgáltatási színvonal), adatbiztonság, ellenőrzés és nyomon követhetőség pedig különös figyelmet kellene fordítani.

Amíg egy rendszer működik, addig minden nagyszerű, de mi történik, ha egyszer csak technikai probléma miatt, órákra szünetel a szolgáltatás. Mindenki számára igen kellemetlen közölni az ügyféllel, hogy „technikai okokból, legyen szíves más módon eljuttatni a megrendelését hozzánk”. Létezik egyáltalán back-up szolgáltatás erre a problémára? Szerencsés esetben van az EDI partnernek egy erre a problémára megoldást nyújtó forgatókönyve, de ez semmiképpen nem javítja a saját megítélését.

Az elektronikus vagy fizikai jellegű back-up szolgáltatások célja, hogy további problémák nélkül gyors megoldás szülessen. Mindez vonatkozhatna magára az EDI platformra is, amely ugyan az ügyfél infrastruktúrájának része, de működtetésének felelőssége már az EDI szolgáltatóé.

Az EDI felhasználók ezreit, több országban kiszolgáló eXite® infrastruktúra minden igényt kielégít, amely egy megbízható, folyamatosan elérhető B2B kommunikációs rendszerrel szemben felmerülhet.

Ha további információkra kíváncsi a saját EDI infrastruktúrájára vonatkozó back-up lehetőségekről, vegye fel kapcsolatot technikai csapatunkkal, amely örömmel áll az Ön rendelkezésére. A +36 23 504 844-es vagy a +36 23 504 844-as telefonszámon, illetve az info(kukac)editel.hu címen bármikor elérhet bennünket.