Sie müssen Cookies in ihrem Browser aktivieren um diese Website/Applikation in vollem Umfang benutzen zu können.
Sie verwenden einen veralteten Browser mit möglichen Sicherheitsschwachstellen und können nicht alle Funktionen dieser Webseite nutzen.
Hier erfahren Sie, wie einfach Sie Ihren Browser aktualisieren können
+36 / 23 / 504 - 845
MŰSZAKI TÁMOGATÁS -849
EDI TANÁCSADÁS -847

Hírek

05.06.2018

NAV

E-számlázás az új előírásoknak megfelelően

e-számla
Digitális archiválás

A Nemzeti Adó és Vámhivatal a 2017. évi LXXVII. törvény alapján új adatszolgáltatási kötelezettséget vezet be, mely 1 éves türelmi időt követően 2018.07.01-től alkalmaz a NAV. Gondoskodjon időben, hogy számlázási rendszere megfeleljen az új követelményeknek!

Számlakibocsátóként a NAV felé teljesítendő adatszolgáltatás alsó adóértékhatára 100.000 forint, emellett a kötelezően szolgáltatandó adatok köre is kibővül a korábbiakhoz képest. Vagyis minden 100.000 forint fölötti áfatartalommal ellátott számla adatait továbbítani kell a NAV felé, továbbá az adatszolgáltatás elválik az adóbevallástól és közvetlenül a számla kibocsájtása után, interneten keresztül teljesítendő.

Az EDITEL e-számla megoldása teljes mértékben megfelel az új számlázási feltételeknek: minden előírt számlaadat a számlázó programból a kiállítás után azonnal, a NAV által előírt XML formátumban, interneten keresztül továbbításra kerül a NAV-nak.

EDITEL Partnerhálózat