A honlap böngészésével elfogadja a cookie-k használatát. Tovább információért, kattintson ide!

Hírek

10.12.2010

Megjelent az új EDITEL Journal!

Minden kedves ügyfelünknek és partnerünknek kellemes karácsonyi ünnepeket kívánunk, és örömünkre szolgál, hogy 2011-ben is hozzájárulhatunk vállalatuk sikeréhez. Fogadják szeretettel az immár magyar nyelven is elérhető EDITEL Journalt!

2010 az E-számla éve volt!
A szomszédos Ausztriában a 2010-es év végének „első számú EDI témáját” a papír alapú számlaösszesítőről való átállás jelentette az elektronikusan aláírt, teljesen papírmentes EDI számlázásra. A REWE konszernnél történt év eleji bevezetést követően az utóbbi hónapokban a SPAR és a Markant is a papírmentes számlázás útjára lépett.

A kiskereskedelmi- és fogyasztási cikkek-iparág tehát szembesült egy olyan helyzettel, ahol a kereskedői oldal 80 %-a már az elektronikus számlázás új, egységesített folyamatával dolgozik. Ennek köszönhetően nagy volt az érdeklődés az EDITEL Austria által szervezett E-számla információs napon, amely szeptember 30-án Bécsben, az osztrák gazdasági kamarában került megrendezésre. A helyszínen több mint 100 résztvevő hallhatta a REWE, a SPAR és a Markant terveit, miszerint a jövő évben a számlázást kizárólag elektronikus formában kívánják intézni. A jelentős érdeklődésre való tekintettel 2011 első negyedévében is megrendezésre kerül egy E-számla információs nap.

A SPAR EDI offenzívája
Jelen kiadásunk címlapját a SPAR EDI offenzívájának szenteltük. Nem utolsósorban azért mert a SPAR új salzbugi EDI kompetencia központja révén jelentősen nőtt az EDI folyamatok száma. Folyó év első 10 hónapjában a SPAR kétszámjegyű növekedést ért el az elektronikus szállítólevek és számlák számát illetően, ezzel megmutatva, hogy a hatékony ellátási lánc folyamatok központi tényezőnek bizonyulnak a SPAR vállalati stratégiájában.

Új termékek
Az EDITEL termékkínálata is folyamatosan bővül. A legújabb fejlesztésünk egy state-of-the-art archiváló megoldás, amely támogatja a különböző EDI-folyamatokat, de leginkább az elektronikus számlák kapcsán kerül előtérbe. Ennek bevezetésével már minden egyes EDI részfolyamat igénybe vehető az EDITEL-től szolgáltatásként is. Jelentős fejlesztésen ment keresztül az EDI integrációs platform, amely a Journal következő számában kerül bemutatásra.

Reméljük, hogy az EDITEL Journal böngészését hasznos időtöltésként ítélik meg.