Sie müssen Cookies in ihrem Browser aktivieren um diese Website/Applikation in vollem Umfang benutzen zu können.
Sie verwenden einen veralteten Browser mit möglichen Sicherheitsschwachstellen und können nicht alle Funktionen dieser Webseite nutzen.
Hier erfahren Sie, wie einfach Sie Ihren Browser aktualisieren können
+36 / 23 / 504 - 845
MŰSZAKI TÁMOGATÁS -849
EDI TANÁCSADÁS -847

Hírek

04.06.2018

Meggle

DESADV: egy mindenkiért, mindenki egyért

Meggle

Minden tíz évvel ezelőtt, egy egyszerű web EDI megoldás bevezetésével kezdődött egy kis ügyfelünk számára. Azóta a szlovák Rajo, a német tejipari gyártócég, Meggle leányvállalata egy nemzetközileg is elismert vállalattá nőtte ki magát. Az üzleti forgalmával együtt a cég EDI infrastruktúrája is folyamatosan bővült. Évekkel ezelőtt a Rajo web EDI megoldását egy felhő alapú integrált EDI megoldásra váltotta fel, amit ma már a Meggle csehországi és magyarországi leányvállalatai is eredményesen használnak. A Rajo minden hónapban közel 50.000 EDI üzenetet vált több, mint 50 üzleti partnerével különböző országokból, melyeket aztán a cég SAP renszere automatizált formában dolgoz fel. Az elektronikus üzenetek között megrendelések, szállítási igazolások, számlák és egyéb logisztikai dokumentumok is továbbításra kerülnek.

A Meggle Csoport most egy új elosztási lánc kiépítésén dolgozik, amely az olasz, a német és az osztrák piacot is ellátja. Patrick Krissak, a Rajo Logisztikai Projekt Menedzsere így nyilatkozott erről: „Egy teljesen automatizált szállítási folyamat kidolgázást terveztük, mely az EDI segítségével köti össze a Meggle gyártótelepeit és nemzetközi leányvállalatait, mint a Rajo a.s.-t, a SalzburgMilchet, a Meggle Németországot és a Meggle Olaszországot, valamint logisztikai partnerünket, a DACHSER-t. Mivel jól bevált EDI partnerünkkel már évek óta együtt bővítjük az EDI infrastruktúránkat, ezért természetesen ezzel a projekttel is őket bíztuk meg.”

"A kihívás abban áll, hogy mind az öt leányvállalatot zökkenőmentesen kössük össze az EDI-n keresztül, hogy egy hatékony és igénymotivált elosztási rendszert hozzunk létre. Ehhez a legfontosabb lépés az elektronikus szállító levél, a DESADV integrálása volt".

Štefan Sadovsky, az EDITEL Szlovákia ügyvezetője

Ezeket a szállító leveleket a szállító SAP rendszere most már automoatiksan állítja ki, és az EDITEL eXite® EDI megoldásán keresztül valós időben kerülnek továbbításra a Meggle Olaszország és a DACHSER felé, ahol a belső ERP rendszer szintén automatizált formában dolgozza fel őket. Ez a rendszer lehetővé teszi, hogy a szállítmányok teljesen nyomon követhetőek legyenek és ezáltal a hibák is azonnal felismerhetővé és korrigálhatóvá válnak. Ez jelentős anyagi és időbeli megtakarításhoz vezet, és az ezt kiegészítő számlázási folyamatot is jelentősen leegyszerűsíti.

"Az EDITEL technikai szakértelmének köszönhetően könnyen és gyorsan tudjuk központosítani a gyártósorok és a leányvállalataink, mint például a Meggle Olaszország, valamint a logisztikai parterünk, a DACHSER közötti összetett adatfolyamokat ha EDI projektekről van szó, most is és a jövőben is az EDITEL az első választásunk"

Patrick Krissak, a Rajo Logisztikai Projekt Menedzsere

Röviden

  • Jelenleg több, mint 50.000 EDI üzenet 50 üzleti partnerrel Szlovákiában, Csehországban és Magyarországon
  • Az EDITEL Szlovákia kiterjesztett EDI szolgáltatása (EDI Kommunikáció és EDI Integráció) a Meggle számára Olaszországban, Ausztriában és Németországban
  • Egy automatizált elosztási lánc kiépítése három Meggle gyártótelep és a logisztikai partner, DACHSER raktára között
  • Szállítási visszaigazolások (DESADV) cseréje öt üzleti partner között az eXite® EDI megoldáson keresztül
Meggle

A Meggle és a Rajo a.s.

A MEGGEL AG székhelye a München melletti Wasserburban található. Ez az esernyővállalat számos kisebb tejipari vállalat tevékenységét fogja össze. A MEGGLE AG legnagyobb kelet-európai leányvállalata a pozsonyi székhelyű, szlovák tejipari gyártóvállalat, a Rajo a.s., aki gyümölcsjoghurt, ivótej, túró, főzővaj és egyéb tej alapú italok gyártásával foglalkozik.

EDITEL Partnerhálózat