Sie müssen Cookies in ihrem Browser aktivieren um diese Website/Applikation in vollem Umfang benutzen zu können.
Sie verwenden einen veralteten Browser mit möglichen Sicherheitsschwachstellen und können nicht alle Funktionen dieser Webseite nutzen.
Hier erfahren Sie, wie einfach Sie Ihren Browser aktualisieren können
+36 / 23 / 504 - 845
MŰSZAKI TÁMOGATÁS -849
EDI TANÁCSADÁS -847

Hírek

13.03.2011

Kotányi - eX(c)iting információs logisztika

Kotányi, az osztrák „fűszercsászár” ellátási lánca lerövidítése érdekében használja az eXite® üzleti integrációs rendszert. A XIX. század végén alapított családi vállalkozás mesébe illő módon nőtt egy szegedi, paprikatermelő vállalkozásból a régió egyik nagyvállalatává.

A Kotányi sok vállalat számára példaszerűen helyezte nemzetközi szintre üzleti tevékenységét és sikeresen megtartotta piaci pozícióját. Ma már 20 országban értékesíti töretlenül népszerű termékeit. Ez minden régióban egy kereskedelmi vállalat jelenlétét jelenti és egy megoldás szükségszerűségét a logisztikai folyamatokra. Az ausztriai Weinviertelben található Wolkersdorf nem csak egy megszokott központi iroda, hanem egy IT központ is. Az itt található rendszer köti össze az egyes telephelyeket, valamint feldolgozza és kezeli a vállalathoz köthető összes információt.

Az ellátási lánc automatizálása
A Kotányi összeköttetésben van a legfontosabb ügyfeleivel és logisztikai partnereivel is. Mindössze pár év alatt jelentősen fejlődött az elektronikus kommunikáció alkalmazása a Kotányi szemszögéből. Például a korábban csak Ausztriában egyedüliként használt megrendelés – ORDERS - folyamata mellett az EANCOM® szabvány keretében megjelent további négy eljárás, (Számlázás - INVOIC, Feladási utasítás - INSDES, Feladási értesítés - DESADV, Átvételi értesítés – RECADV) összesen nyolc országban. Ezáltal a Kotányi a következő országokban cserél ügyfeleivel elektronikusan adatokat a mindennapi rutin részeként: Ausztria, Németország, Lengyelország, Magyarország, Csehország, Szlovákia, Szlovénia és Horvátország.

A vállalat, az ellátási láncának teljes automatizálása érdekében az EDITEL csoport eXite® üzleti platformját alkalmazza. Attól függetlenül, hogy a Kotányi a lengyel Metrotól, a szlovén Spartól, a német Globustól, illetve a cseh vagy a szlovák Billatól rendel; minden folyamat központilag és valós időben zajlik az eXite® hálózatán keresztül. Ugyanígy az eXite®-on keresztül kerülnek hatékonyan és villámgyorsan megosztásra a feladási utasítások a szállítmányozó partnerek felé, legyen akár Lengyelországban, Magyarországon, Szlovéniában vagy Horvátországban. Ha például egy budapesti Metro áruház elektronikusan rendel fűszereket a Kotányitól, abban az esetben pár perc múlva beérkezik a komissiózásra való utasítás a vállalat magyar logisztikai partneréhez.

Adatok nemzetközi cseréje
Az előbbiek természetesen az osztrák kereskedelmi hálózatra is vonatkoznak. A, mint ADEG-től, Z, mint Zielpunkt-ig, vagyis közülük azokra, akik kapcsolatban vannak a Kotányival. Ausztrián belül leginkább az ORDERS, a DESADV és az INVOIC üzenet cseréje jellemző. Banki tranzakciókat, könyvelési adatokat és a társadalom biztosítónak szóló jelentések is feldolgozásra kerülnek az eXite®-on keresztül. A Kotányi a 10.000 eXite® felhasználó azon élcsoportjába tartozik, amelyik sikeresen bevezette az értéktöbbletet nyújtó információs logisztikát a nemzetközi színtéren is.

EDITEL Partnerhálózat