Sie müssen Cookies in ihrem Browser aktivieren um diese Website/Applikation in vollem Umfang benutzen zu können.
Sie verwenden einen veralteten Browser mit möglichen Sicherheitsschwachstellen und können nicht alle Funktionen dieser Webseite nutzen.
Hier erfahren Sie, wie einfach Sie Ihren Browser aktualisieren können
+36 / 23 / 504 - 845
MŰSZAKI TÁMOGATÁS -849
EDI TANÁCSADÁS -847

Hírek

13.03.2011

Elektronikus számlázás nemzetközi szinten

e-Invoice Lösungen der EDITEL

Az elektronikus számlázás célja a papír alapú dokumentumok helyettesítése és a számlázáshoz köthető folyamatok, mint a számlafogadás, az ellenőrzés és az archiválás teljeskörű automatizálása.

Mivel az üzleti kapcsolatok már régóta nem korlátozódnak kizárólagosan a nemzeti piacokra, ezért a vállalatoknak figyelembe kell venniük az országonként különböző jogi és technikai előírásokat. Ezzel a kihívással sok, nemzetközi szinten tevékenykedő vállalat találkozik. Az Európai Unió 2001/115/EG elektronikus számlázásról rendelkező irányelve mindössze csak egy keretbe foglalja a tagországok számára azokat a folyamatokat, amelyek elméletileg alkalmazhatóak. Ezzel együtt a határozat nyitva hagyja az egyes nemzeti szabályozások kérdését. Ez utóbbi vezetett a direktíva eltérő értelmezéséhez, illetve ratifikálásához.

Megbízható partnerek a biztonságos átvitel érdekében
Hogyan lehet a vállalatoknak megbirkózni a jelenlegi helyzettel temérdek jogi paragrafus tanulmányozása, különböző szoftverek vásárlása és sokba kerülő, saját know-how felépítése nélkül? A válasz a trustIT, az EDITEL megoldása a nemzetközi elektronikus számlázási tervezetekre. A kulcstechnológiáként felhasznált „elektronikus aláírás” garantálja a továbbított üzenet hitelességét és sértetlenségét. A következő lépésben a dokumentum bekerül az elektronikus archívumba, így bármikor felhasználható belső célokra, valamint rendelkezésre áll az adóhatóság számára is.

A trustIT problémamentesen integrálja a fenti folyamatokat a már létező vállalati informatikai infrastruktúrába. A szoftver az automatikus számlafeldolgozás mellett a további, lényeges előnyökhöz juttatja a felhasználót:

  • papír- és postaköltség megtakarítása
  • folyamatok felgyorsítása
  • manuális adatbevitel, boritékolás és postázás elkerülése
  • hibák csökkentése és jobb adatminőség
  • adatbiztonság növelése kódoláson és elektronikus adatcsere révén
  • üzleti folyamatok teljes átláthatósága
  • megfelelőség számos jogrendszer felé
  • megteremti az automatikus számlavizsgálat előfeltételeit.

A trustIT egyaránt rendelkezésre áll belső rendszerként, és az EDITEL felé kiszervezett módon. Az előbbi megoldás esetén a vállalatok felelnek az elektronikus számlázási infrastruktúra mindennapos működtetéséért, mivel az EDITEL csak a telepítést és a képzést végzi. Az utóbbi opciónál tehát kiszervezés esetén az EDITEL felel minden felmerülő feladatért (rendszerbeállítás, változás menedzsment).

Moduláris bevezetés is lehetséges
Mindkét felhasználási változat alkalmazására vannak példák jól ismert vállalatok részéről. A Procter & Gamble, a Henkel vagy a Pepsi kétség kívül rendkívül körültekintően választanak partnert. A trustIT további fontos előnye a modulok használatának lehetősége. Új országok, amelyek tervezik az elektronikus számlázás bevezetését a jövőben, bármikor becsatlakozhatnak a folyamatba. Az alaptechnológia és az infrastruktúra ugyanaz marad, míg a folyamatban lévő műveletek könnyen és problémamentesen bevezethetők. Az EDITEL innovatív elektronikus számlázási szoftverével az nemzetközi vállalatok megfelelően felkészülhetnek a jövőben felmerülő, számlázással kapcsolatos biztonsági és jogi kihívásokra.

 

Az EDITEL elektronikus számlázási megoldása minden elvárásunkat teljesíti, és lehetővé teszi a regionális számlázási folyamatok fejlesztését a Procter & Gamble számára. A felmerülő feladatok elvégzése érdekében munkatársaink a teljes kelet-közép európai régióból hozzáféréssel rendelkeznek a rendszerhez. Ezen felül a trustIT lehetővé teszi, hogy lefedjük ügyfeleink speciális igényeit az adott régióban. Az EDITEL dolgozói ezen teljes mértékben kiszervezett rendszer bevezetése és működtetése során bebizonyították professzionális hozzáálásukat.

Jan Felcman, Customer System Manager, P&G, Central Europe Süd

EDITEL Partnerhálózat