Sie müssen Cookies in ihrem Browser aktivieren um diese Website/Applikation in vollem Umfang benutzen zu können.
Sie verwenden einen veralteten Browser mit möglichen Sicherheitsschwachstellen und können nicht alle Funktionen dieser Webseite nutzen.
Hier erfahren Sie, wie einfach Sie Ihren Browser aktualisieren können
+36 / 23 / 504 - 845
MŰSZAKI TÁMOGATÁS -849
EDI TANÁCSADÁS -847

Hírek

05.12.2019

EDI Primőr Kozmetikai

EDI-vel a környezettudatos vállalatért

A parfümök és kozmetikai termékek forgalmazására specializálódott Primőr Kozmetikai Kft. célul tűzte ki, hogy 2020 év végéig jelentős mértékben lecsökkenti a vállalatnál felhasznált papírmennyiséget. A digitalizáció fontos lépéseként a cég úgy döntött, hogy elektronikus adatcserét alkalmaz a megrendelések és a számlázás terén.

Az EDI bevezetése előtt a megrendelések kezelése jelentős kihívást jelentett a kozmetikai cég számára, mivel a vállaltirányítási rendszerbe manuálisan történt a megrendelések rögzítése. Az adatokat különböző helyekről kellett összegyűjteni, táblázatokból, fax és szöveges dokumentumokból. A papíralapú számlázás pedig jelentős papírhasználatot és plusz munkát igényelt.

A Primőr, az EDITEL Magyarországgal való együttműködés során ezekre a területekre fókuszált. „Az EDI bevezetése során a legnagyobb kihívást az jelentette, hogy a partnerek egyedi üzeneteit a saját, belső munkafolyamatainkkal összhangba hozzuk, a különböző árazási szabályokat és többlépcsős szállítási metódusokat figyelembe véve. Ehhez professzionális segítséget kaptunk az EDITEL-től. Pontosság, gyorsaság és megbízhatóság jellemzi az együttműködésünket.”- értékelte a projektet Bozó Gábor, a Primőr Kozmetikai Kft. logisztikai vezetője.

A sok hibalehetőséget magában hordozó, manuális megrendelés rögzítéseket felváltotta az elektronikus megrendelés, amely hibamentessé tette az adatok bevitelét, gyors és hatékony megoldást jelentett. A másik kritikus terület esetében is jelentős előrelépést hozott az EDI. Az EDITEL eXite® platformján keresztül történő elektronikus számlázásnak köszönhetően erőforrások szabadultak fel, a számlázási folyamat felgyorsult és papírmentessé vált.

„Az elektronikus adatcsere már több parterünkkel is sikeresen működik, későbbiekben célunk, hogy minden üzleti partnerünkkel kiépítsük az elektronikus megrendeléseket és számlázást. A jövőben több webshopot is indítunk, ahol a számlázás biztosan EDI-vel történik majd.” – vetítette előre Bozó Gábor a cég további céljait.

 A vállalatról

A kozmetikai termékek forgalmazásával foglalkozó Primőr Kozmetikai Kft. 1994-ben alakult meg Kiskunfélegyházán. A kizárólagosan Magyarországra értékesítő cég egyes kategóriákban piacvezetőnek számít. Számos külföldi partner bízza meg a Primőrt termékei magyarországi forgalmazásával, képviseletével. A cég 90 főt foglalkoztat, éves árbevétele pedig meghaladja az 5 milliárd forintot.

EDI nyújtotta előnyök a Primőr Kozmetikai Kft-nél

  • Hatékony, erőforrástakarékos üzleti folyamatok
  • Gyors, hibamentes, pontos megrendelés rögzítés (ORDERS)
  • Papírmentes, elektronikus számlázás (INVOIC)
  • Minőségi adatok, kevesebb manuális munka

EDITEL Partnerhálózat