Sie müssen Cookies in ihrem Browser aktivieren um diese Website/Applikation in vollem Umfang benutzen zu können.
Sie verwenden einen veralteten Browser mit möglichen Sicherheitsschwachstellen und können nicht alle Funktionen dieser Webseite nutzen.
Hier erfahren Sie, wie einfach Sie Ihren Browser aktualisieren können
+36 / 23 / 504 - 845
MŰSZAKI TÁMOGATÁS -849
EDI TANÁCSADÁS -847

Hírek

05.12.2019

EDI Nelson

Jelentős költségmegtakarítás a PDF e-számla bevezetésével

Nelson EDI

A székesfehérvári székhelyű, hosszútávú gépjármű-bérbeadással foglalkozó, prémium flottakezelő Nelson ügyfélköre 90%-ban kis- és középvállalat. Így a PDF e-számla bevezetése volt a legkézenfekvőbb megoldás a számlázási folyamatok egyszerűsítésére, és az ezzel kapcsolatos költségek csökkentésére. „Számításaink szerint a hagyományos papíralapú számlák postázási és tárolási költsége körülbelül kétszer annyiba kerül, mint az elektronikus számlázás, ez éves szinten több millió forint költségmegtakarítást jelent.” – értékelte a PDF e-számla előnyeit Farkas Péter, a Nelson Flottalízing Kft. munkatársa.

A PKI számlázásként is ismert szolgáltatás olyan vállalatok számára jelent megoldást, akik nagy mennyiségű számlát küldenek főként kisebb cégek számára. Ez azonban nem igényel technikai befektetést a kisebb vállalkozások részéről, mivel a kiállított elektronikus számlák PDF formátumban, e-mailben kerülnek kiküldésre az ügyfelek részére. Egy biztonságos link segítségével közvetlenül az internetes portálról is letölthető a számla, amely időbélyeggel és elektronikus aláírással is ellátott.

„A kompetitív piacon túlélésünk záloga a folyamatos fejlesztés és a hatékonyságnövelés. Számos versenytársunk a mai napig kizárólag postai úton számláz, pedig az ügyfelek jelentős részénél kifejezetten igény van az elektronikus számlázásra.” – indokolta a PDF e-számla bevezetését Farkas Péter. A Nelson már több mint 200 cég esetén vezette be sikeresen a PKI számlázást, de rövidtávú célként határozták meg, hogy a jövőben ügyfeleik 90%-a e-számlát kapjon.

Farkas Péter kiemelte, hogy az EDITEL professzionális partnerként, maximális rugalmassággal és szaktudással vett részt a projektben. Továbbá fontosnak tartja, hogy „egy bizonyos cégméret felett olyan szolgáltatót érdemes választani, aki az ügyfél egyedi igényeinek megfelelő megoldást tud nyújtani. Az EDITEL ilyen, ezt abszolút megtaláltuk bennük.”

A vállalatról

A Nelson Flottalízing Kft. a már több mint 25 éve működő Nelson cégcsoport tagjaként gépjármű-bérbeadással, autópark-kezeléssel, valamint gépjárművek, erőgépek, technológiai berendezések, hajók operatív lízing (tartós bérlet) útján történő finanszírozásával foglalkozik. A székesfehérvári székhelyű cég, 39 munkatársával a magyar flottalízing piac meghatározó szereplője, éves árbevétele pedig eléri a 3 milliárd forintot.

Röviden

  • PDF e-számla megoldás bevezetése a Nelson Flottalízing Kft. számára
  • Nyomtatási, kézbesítési és kezelési költségek csökkenése
  • Auditbiztos számlázás és archiválás
  • Megbízható, pontos adatok
  • A kifizetés felgyorsulása
  • Elektronikus aláírás és időbélyegző használata

EDITEL Partnerhálózat