Sie müssen Cookies in ihrem Browser aktivieren um diese Website/Applikation in vollem Umfang benutzen zu können.
Sie verwenden einen veralteten Browser mit möglichen Sicherheitsschwachstellen und können nicht alle Funktionen dieser Webseite nutzen.
Hier erfahren Sie, wie einfach Sie Ihren Browser aktualisieren können
+36 / 23 / 504 - 845
MŰSZAKI TÁMOGATÁS -849
EDI TANÁCSADÁS -847

Hírek

22.06.2016

EDI a magyar élelmiszeripari kommunikációban

NÉNYP Logo

A Földművelésügyi Minisztérium Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkársága és a GS1 Magyarország Nonprofit Zrt. megállapodást írt alá azzal a céllal, hogy létrehozza a Nemzeti Élelmiszer Nyomonkövetési Platformot. Az EDITEL Magyarország Kft. a horizontális munkacsoportban dolgozik az internet-alapú és mobiltechnológiát alkalmazó platformon, az alábbi célok megvalósítása érdekében:

  • Nemzetközi azonosítás és egyszerűbb nyomon követés. A termelésben és az ellátási láncban a kétes vagy rossz minőségű termékek előfordulásának csökkentése. Panasz esetén a nem biztonságos élelmiszer gyors azonosítása, és azt követően a piacról történő kivonása, visszahívása.
  • A folyamatok integrált megközelítése, ami egy átfogó, megelőző szemléletet takar az élelmiszerlánc minden szereplőjének gördülékeny együttműködésével.
  • Hatékony kommunikáció a fogyasztók irányába, a minisztérium és az élelmiszerbiztonsági hatóság kommunikációjának, illetve a vállalkozások fogyasztói tájékoztatásának (pl.: jelölések feltüntetése) átláthatóbbá tétele

A horizontális munkacsoport kidolgozott ütemterv alapján végzi a munkáját, amely negyedéves bontásban tartalmazza a részcélokat és feladatokat.

Röviden

  • A Földművelésügyi Minisztérium kezdeményezi a Nemzeti Élelmiszer Nyomonkövetési Platform létrehozását
  • Együttműködés az EDITEL Magyarországgal a platform kialakításában
  • Hatékony és átfogó kommunikáció a magyar élelmiszeriparban

EDITEL Partnerhálózat