A honlap böngészésével elfogadja a cookie-k használatát. Tovább információért, kattintson ide!

Hírek

13.03.2011

Banki üzenetek elektronikus továbbítása

Az EDITEL csoport eXite® üzleti integrációs rendszerén keresztül a továbbiakban lehetséges banki adatainak SEPA formátumban való elektronikus továbbítása. A SEPA rövidítés jelentése „Single Euro Payments Area”, vagyis Egységes Euró Fizetési Övezet. A formátum célja a készpénzmentes fizetési módok egységesítése az Európai Unióban. A SEPA alkalmazásával már nincs különbség nemzeti és a nemzetközi ügyletek között.

A „SEPA övezetbe” jelenleg 31 ország tartozik (27 EU tagország, Liechtensteinnel, Norvégiával, Izlanddal és Svédországgal kiegészülve), melyekben 2008 januárja óta minden személy, vállalat és egyéb üzleti egység lakhelyétől/székhelyétől függetlenül megegyező feltételek között bonyolíthat euró alapú tranzakciókat. A SEPA projekt megalkotásának célja egy, a megnövekedett euró alapú tranzakcióknak megfelelő pénzügyi infrastruktúra kialakítása volt, amelyen belül minden fizetés elektronikusan kerül feldolgozásra, racionális felhasználói költségek mellett.

Az EDITEL csoport az eXite®-ot ajánlja annak érdekében, hogy a kiskereskedelmi pénzügyi tranzakciók megbízhatóan és biztonságosan véghezvihetők legyenek. A SEPA tranzakciós adatai mellet továbbításra kerül még az SBDH (Standard Business Document Header - Szabványos Dokumentum Bevezető – GS1 szabvány), amely megegyezően a SEPA-val XML technológiát használ. A SBDH egy borítékként funkcionál, amely tartalmazza és továbbítja a SEPA-t. A két szabvány kombinálásával minden eXite® felhasználónak lehetősége nyílik az adatcserére a megszokott – biztonságos, megbízható és gyors módon.

A SEPA formátum támogatásával az eXite® hálózat megfelel egy központi és ágazatokon átívelő adatátvitelt biztosító hálózattal szembeni követelményeknek, mindössze egy kommunikációs kapcsolaton keresztül összekötve felhasználóit megrendelőikkel, beszállítóikkal, szolgáltató cégekkel és bankokkal. Ha a téma felkeltette érdeklődését, kérjük lépjen velünk kapcsolatba az info(kukac)editel.hu e-mail címen vagy a +36 23 504 850-ös telefonszámon.