Sie müssen Cookies in ihrem Browser aktivieren um diese Website/Applikation in vollem Umfang benutzen zu können.
Sie verwenden einen veralteten Browser mit möglichen Sicherheitsschwachstellen und können nicht alle Funktionen dieser Webseite nutzen.
Hier erfahren Sie, wie einfach Sie Ihren Browser aktualisieren können
+36 / 23 / 504 - 845
MŰSZAKI TÁMOGATÁS -849
EDI TANÁCSADÁS -847

Hírek

13.03.2011

Banki üzenetek elektronikus továbbítása

Az EDITEL csoport eXite® üzleti integrációs rendszerén keresztül a továbbiakban lehetséges banki adatainak SEPA formátumban való elektronikus továbbítása. A SEPA rövidítés jelentése „Single Euro Payments Area”, vagyis Egységes Euró Fizetési Övezet. A formátum célja a készpénzmentes fizetési módok egységesítése az Európai Unióban. A SEPA alkalmazásával már nincs különbség nemzeti és a nemzetközi ügyletek között.

A „SEPA övezetbe” jelenleg 31 ország tartozik (27 EU tagország, Liechtensteinnel, Norvégiával, Izlanddal és Svédországgal kiegészülve), melyekben 2008 januárja óta minden személy, vállalat és egyéb üzleti egység lakhelyétől/székhelyétől függetlenül megegyező feltételek között bonyolíthat euró alapú tranzakciókat. A SEPA projekt megalkotásának célja egy, a megnövekedett euró alapú tranzakcióknak megfelelő pénzügyi infrastruktúra kialakítása volt, amelyen belül minden fizetés elektronikusan kerül feldolgozásra, racionális felhasználói költségek mellett.

Az EDITEL csoport az eXite®-ot ajánlja annak érdekében, hogy a kiskereskedelmi pénzügyi tranzakciók megbízhatóan és biztonságosan véghezvihetők legyenek. A SEPA tranzakciós adatai mellet továbbításra kerül még az SBDH (Standard Business Document Header - Szabványos Dokumentum Bevezető – GS1 szabvány), amely megegyezően a SEPA-val XML technológiát használ. A SBDH egy borítékként funkcionál, amely tartalmazza és továbbítja a SEPA-t. A két szabvány kombinálásával minden eXite® felhasználónak lehetősége nyílik az adatcserére a megszokott – biztonságos, megbízható és gyors módon.

A SEPA formátum támogatásával az eXite® hálózat megfelel egy központi és ágazatokon átívelő adatátvitelt biztosító hálózattal szembeni követelményeknek, mindössze egy kommunikációs kapcsolaton keresztül összekötve felhasználóit megrendelőikkel, beszállítóikkal, szolgáltató cégekkel és bankokkal. Ha a téma felkeltette érdeklődését, kérjük lépjen velünk kapcsolatba az info(kukac)editel.hu e-mail címen vagy a +36 23 504 850-ös telefonszámon.

EDITEL Partnerhálózat