A honlap böngészésével elfogadja a cookie-k használatát. Tovább információért, kattintson ide!

Hírek

21.10.2012

Az EDI meghódítja a gasztronómiát és a szállodaipart

EDI erobert neue Branchen

Számos további gasztronómiai vállalat és szállodalánc mellett a Falkensteiner hotelcsoport is megtette az első lépést az automatizált jövő érdekében, és átállította vállalatirányítási rendszerét az elektronikus adatcserére (EDI). 2012. október 17-én az EDITEL üzleti reggelijén Stefan Unterlader az FMTG IMS koordinátora számolt be a az EDI előnyeiről.

A gasztronómiai szektor és a szállodaipar számára a folyamatos és sikeres működés érdekében elengedhetetlen a megbízható árubeszerzés. Mi lehet a megoldás a megrendelések, számlák és készletjelentések fárasztó manuális feldolgozásának áthidalására? A Falkensteiner hotelcsoport (FMTG) véghezvitte a folyamatot, és EDI alapúra állította a vállalatirányítási rendszerét. Így a vállalat az iparág úttörői közé lépve átfogó EDI megoldással rendelkezik.

A 2012. október 17-én megrendezett EDITEL üzleti reggelin az FMTG IMS koordinátora, Stefan Unterlader számolt be az EDI előnyeiről a gasztronómiában és a szállodaiparban: „Számunkra fontos volt a megrendelési folyamat leegyszerűsítése. Az EDI révén az adatok egyetlen interfészre (eXite®) futnak be, továbbá az adatkezelés jelentős egyszerűsítésre került az adatok beolvasásával. Ez összességében az IT tehermentesítésével járt.” A Felkensteiner példája megmutatja: Az elektronikus adatcsere gyorsabbá, nyomonkövethetővé és fenntarthatóvá teszi a megrendelési folyamatot a szállodák és a gasztronómiai vállalatok számára. Annak érdekében, hogy az árubeszerzés hatékonyan és költségtakarékosan legyen megvalósítható az iparág részére a következő szabványok kerültek definiálásra: terméktörzsadatok (PRICAT), megrendelési adatok (ORDERS), szállítólevelek (DESADV) és számlaadatok (INVOIC).

Szintén tervezi az EDI bevezetését? Az EDITEL szívesen ad tanácsot Önnek:

Kapcsolat
EDITEL Hungary Kft.
Hernádi Gábor
Key Account Manager
Mobil: +36 /30 / 300 1393
E-Mail: hernadi(kukac)editel.hu
www.editel.hu