A honlap böngészésével elfogadja a cookie-k használatát. Tovább információért, kattintson ide!

Hírek

07.03.2012

A Lukoil Magyarország megkezdte első partnerével az EDI kommunikációt

A közös együttműködés a Lukoil és az EDITEL között több mint 10 évvel ezelőtt kezdődött, amikor a Lukoil csehországi partnereivel az EDITEL CZ alakította ki az EDI kommunikációs folyamatokat. A Lukoil Kelet-Közép-Európában - Csehország, Lengyelország, Szlovákia, Magyarország – a számlázási folyamatokat a partnereivel egységesen, EDI csatornán keresztül valósította meg, amelynek mostanra utolsó állomása a magyarországi bevezetés.

Az EDITEL csoport magyarországi csapatával az Editel Hungary Kft.–vel több hónapos előkészítés, tesztelés után a Lukoil Magyarország Kft. 2012. január 1-től megkezdte első partnerével az éles EDI kommunikációt.

Az éles üzemre való átállás zökkenőmentesen zajlott, ezen a csatornán keresztül történik az elektronikus számla (INVOIC) üzenet továbbítása, és a hazánkban elsőként a Lukoil által használt kereskedelmi vita (COMDIS) üzenet továbbítása. Az COMDIS üzenet az elektronikus számlázásnak a hatékonyságát növeli azzal, hogy a számla kiállító, és a számla fogadó között automatizálja az elektronikus számla fogadási folyamatot.