+ 36 / 23 / 504 – 845
MŰSZAKI TÁMOGATÁS -849
EDI TANÁCSADÁS -847
Ajánlatkérés

Elektronikus adatcsere a VAPIANO-nál

Az elektronikus adatcsere a VAPIANO-nál lehetővé teszi, hogy friss és minőségi ételeket kínálhassanak: friss kenyér és saláta az asztalon

Optimalizált rendelési folyamatok a VAPIANO-nál az EDITEL és a Delegate Group EDI-ERP integrációjának köszönhetően

Az üzleti folyamatok teljes optimalizálása áll a legfontosabb helyen a gasztronómiai óriás, VAPIANO terveiben. Az árubeszerzés és a pénztárgépek teljes megújítása mellett a VAPIANO nemrég az elektronikus adatcserét (röviden: EDI-t) is bevezette. 

A gasztro-óriás VAPIANO sikeres „Fresh Casual Dining” koncepciójának alapja a minőség, a frissesség és az átláthatóság. Sok VAPIANO étteremben a tésztákat, a pizzatésztákat, a szószokat, az öntetet vagy a „dolcit” (édességet) maguk készítik, kizárólag friss alapanyagokból.

Annak érdekében, hogy ezek az összetevők mindig a megfelelő mennyiségben álljanak a polcon, komoly adminisztrációs és folyamatszervezésre van szükség az árubeszerzés során. A cég rohamos terjeszkedése során hamar kiderült, hogy a papír alapú megrendelések feldolgozásával járó erőfeszítések jelentősen megnövekedtek. Ezzel együtt az időtakarékos, automatizált kommunikáció szükségessége is.

Titkos EDI recept

Az ERP szoftverszolgáltató Delegate Group által 2017-ben megújított árukezelési és pénztárgép-rendszer ideális lehetőséget kínált a VAPIANO-nak arra, hogy a korábbi árubeszerzést is megújítsák. Az EDITEL EDI platformjával a VAPIANO megtalálta az ideális megoldást, mivel integrált EDI interfésszel rendelkezik a Delegate árukezelő rendszerhez.

Ez lehetővé teszi az összes üzleti partner összekapcsolását egyetlen ponton keresztül, valamint az összes üzleti információ automatizált feldolgozását a rendszerben. A VAPIANO megalapozta az elektronikus adatcserét (EDI), amellyel a megrendelések (ORDERS), szállítólevelek (DESADV) és cikktörzsadatok (PRICAT) átvitele egyszerűen és hatékonyan, valós időben történik. A 2017-es kezdeti kísérleti szakaszt követően az EDI-t immár 65 német és 14 osztrák telephelyen is sikerrel alkalmazzák.

Az EDI-nek köszönhetően automatizált rendelési és törzsadat-összehasonlítási folyamatok jelentősen leegyszerűsítették az árubeszerzést. A kézi adatbevitel csökkentésével az éttermekben is jelentős időmegtakarítás érhető el. – mondta el az együttműködésről Yann Gourdin, a VAPIANO IT alkalmazásokért és folyamatokért felelős szakértője.

Korlátlan lehetőségek

Az eXite EDI platform felhasználási lehetőségek sokaságát nyitja meg, különösen a vendéglátóipar szükségletalapú követelményei között. A szabványos üzenettípusokon kívül egyedi megoldások is megvalósíthatók. Ilyen például az osztrák VAPIANO számára nemrégiben összeállított elektronikus „túraterv”, amely tájékoztatást ad az egyes telephelyeknek arról, hogy mikor érkezik hozzájuk szállítmány. Új beszállítók és üzleti partnerek bármikor gyorsan és egyszerűen csatlakozhatnak a rendszerhez. A VAPIANO-t az EDITEL célzott megoldásokkal és egyéni tanácsadással támogatja.

EDI előnyök a VAPIANO számára:

  • Szabványosított hatékony rendelési folyamatok
  • Helyes és aktuális törzsadatok
  • Aktuális készlet az elektronikus szállítólevélen (DESADV)
  • Üzleti partnerekkel való egyszerű kapcsolattartás nemzetközi szinten is
  • Egyedi, igény szerinti megoldások megvalósítása
  • Támogatás és tanácsadás az EDITEL-től a bevezetés előtt, alatt és után

A VAPIANO

Az innovatív „Fresh Casual Dining” (Friss Hétköznapi Étterem) koncepcióval 2002-ben új kategória jött létre a rendszeres étkeztetésben, amikor Hambugban megnyílt az első VAPIANO étterem. A sikeres koncepció gyorsan elterjedt az egész világon. Ma 216 VAPIANO van világszerte 33 országban, 5 kontinensen, és minden jel szerint tovább terjeszkedik. Magyarországon négy budapesti és egy győri étteremben elérhetők az olasz finomságok.

Symbolic image copyright VAPIANO
Logo copyright VAPIANO

Kérjük, aktiválja a cookie-kat a böngésző beállításaiban, hogy a weboldal teljes tartalmát el tudja érni.
Jelenleg elavult böngészőt használ, mely biztonsági hiányosságokhoz és csökkentett felhasználói élményhez vezethet.
Hogyan frissítheti egyszerűen böngészőjét.