+ 36 / 23 / 504 – 845
MŰSZAKI TÁMOGATÁS -849
EDI TANÁCSADÁS -847
Ajánlatkérés

Autóipar: pontosság az EDI-vel

Kiemelt pontosság és magas időbeli nyomás jellemzi a modern autóipar termelői láncát. Nem véletlen, hogy az egyik legfontosabb folyamatot JIT-nek (just in time, magyarul: pontosan a megfelelő időben) hívják. Nemzetközi beszállítók egész csoportját kell ahhoz koordinálni, hogy minden alkatrész pontosan a megfelelő időben érkezzen meg a gyártósorra. Ebben nagy segítséget nyújt az elektronikus adatcsere (EDI) használata, még az egyik legnagyobb autóipari vállalat, a TPCA esetében is. A cseh székhelyű japán Toyota és a francia PSA közös vállalkozása úgy döntött, hogy EDI beruházását a legújabb technikai vívmányok alapján korszerűsíti.

2016-ban az EDITEL nyerte meg az autóipari óriás TPCA (Toyota Peugeot Citroën Czech s.r.o) EDI szolgáltató tenderét.

autóipar EDI: gyártósoron végighaladó autók

Az EDITEL megoldásainak sokszínűsége és lehetőségei, a magas szakmai nívó és a 30 éves gyakorlati tapasztalat az EDI projektek területén meggyőzött minket, hogy az EDITEL a legjobb választás a tenderen induló EDI szolgáltatók között. Aleš Höfner, TPCA Kolín ügyvezető igazgatója.

Az EDITEL számára az egyik első kihívás az adatok migrálása volt a régi EDI megoldásról az EDITEL eXite® EDI megoldására. Az átállás következő kulcslépése a beszállítók zökkenőmentes csatlakoztatása volt, valamint egy új Web EDI megoldás kidolgozása kifejezetten a TPCA partnerei számára. A webportál használatával csökkentek a költségek, és megszűnt a hibás adatbevitelből származó plusz munka a gyártás teljes folyamatában. Az üzleti kommunikáció a TPCA beszállítói és üzleti partnerei között az EDITEL EDI (elektronikus adatcsere) megoldásán keresztül gördülékenyen és pontosan (JIT) működik. A hagyományos logisztikai dokumentumokon túl, mint például a szállítólevelek, előrejelzéseket és megegyezéseket is küldhetnek egymásnak a rendszerben.

Az EDI egy nélkülözhetetlen technológia az autóipar számára, melynek teljes potenciálját a logisztikában és a készletezésben még csak ezután fogjuk megtapasztalni. A sikeres projekt során nagy hasznunkra lett az EDITEL PDF e-számla megoldása is. A jövőben mindenképpen folytatni szeretnénk az EDITEL-el megkezdett utat. Milos Bares a TPCA projekt tagja.

Röviden

A TPCA

Az autóipari gyártóvállalat, a TPCA (Toyota Peugeot Citroën Czech s.r.o), melynek hivatalos székhelye a cshországi Kolínban található a japán Toyota Motor Corporation (TMC) és a francia PSA Csoport közös vállalkozása. 2400 foglalkoztatottjával és éves 41 billiós cseh koronás forgalmával a TPCA Csehország harmadik legnagyobb autóipari vállalata.

Kérjük, aktiválja a cookie-kat a böngésző beállításaiban, hogy a weboldal teljes tartalmát el tudja érni.
Jelenleg elavult böngészőt használ, mely biztonsági hiányosságokhoz és csökkentett felhasználói élményhez vezethet.
Hogyan frissítheti egyszerűen böngészőjét.